Σε απόσταση «αναπνοής» από τα τουρκικά φυλάκια οι δυνάμεις του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ! Ωρύεται ο Ερντογάν: «Να απομακρυνθείτε αμέσως από τις τουρκικές θέσεις παρατήρησης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης με υποστήριξη από την ρωσική Αεροπορία προωθήθηκαν σήμερα μέσα στην περιφέρεια Ιντλίμπ απέναντι από τρομοκράτες εξτρεμιστές μουσουλμάνους και τουρκικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης επίθεσης που πραγματοποιούν στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ άρχισε τον Δεκέμβριο την επιχείρησή της στην επαρχία Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, καταφεύγοντας σε βομβαρδισμούς αεροπορίας και πυροβολικού, ανακατέλαβαν δεκάδες τοποθεσίες.

Αυτές τις τελευταίες 24 ώρες και με την υποστήριξη της ρωσικής Aεροπορίας κατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά και τοποθεσίες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Σαρακέμπ.

Έχουν περικυκλώσει σχεδόν πλήρως την πόλη και είναι ανεπτυγμένες σε τρεις άξονες, νότια, ανατολικά και δυτικά, σύμφωνα με πηγές από την Δαμασκό.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθήθηκαν στο εσωτερικό της Ιντλίμπ.

‘Όλα αυτή την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, με θράσος απηύθυνε τελεσίγραφο στο συριακό καθεστώς ζητώντας του να αποσυρθεί από τις περιοχές γύρω από τις τουρκικές θέσεις παρατήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Εχθές Τρίτη, το βράδυ, Σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέσθηκε το SANA, δήλωσε πως ο στρατός δίνει στους αντιπάλους του μια «τελευταία ευκαιρία» στον τομέα της Σαρακέμπ και τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα.

Περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ και ορισμένων ζωνών των γειτονικών περιφερειών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα). Ανταρτικές οργανώσεις είναι επίσης παρούσες.

pronews.gr