Σταμάτης Φασουλής για τη δήλωση «καθίστε φρόνιμα» – «Δεν υπάρχει λόγος να με στήσετε στον τοίχο» (βιντεο)

Ο Σταμάτης Φασουλής βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στο Καλύτερα Δεν Γίνεται κι αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αντίδραση της Σοφίας Μουτίδου σε πρόσφατες δηλώσεις του. Η ηθοποιός τοποθετήθηκε εναντίον του για την φράση του γνωστού σκηνοθέτη «καθίστε φρόνιμα» όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες στο θέατρο.

Ο Σταμάτης Φασουλής σήμερα θέλησε να κατεβάσει τους τόνους λέγοντας: «Να συμπαρασταθούμε στα θύματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να με στήσετε στον τοίχο. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Εγώ θα επιλέξω να μην μιλάω στα κανάλια για τον κλάδο μου. Ο καθένας έχει την γνώμη του κι είναι σεβαστή. Η κυρία Μουτίδου είναι πολύ καλή ηθοποιός κι όπως είπα την δική μου, είπε κι η ίδια την δική της. Αφού πιστεύει αυτό για εμένα, έτσι πιστεύει κι έτσι λέει. Ως ηθοποιό που την ξέρω είναι πολύ καλή. Κατάλαβα ότι ενόχλησε η προστακτική κι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν θα της απαγορεύσουμε να έχει την άποψη της. Δεν μιλώ τα εν οίκω μην εν δήμω. Θέλω να συμπαρασταθούμε στις κοπέλες κι από εκεί και πέρα αν μπορέσουμε εμείς να χαμηλώσουμε τους τόνους. Συμπαράσταση στις κοπέλες και εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη».

Δείτε το βίντεο:

Ο Σταμάτης Φασουλής σε δηλώσεις του στο Happy Day και αναφερόμενος στις καταγγελίες που γίνονται για πρόσωπα του θεάτρου ζήτησε από τους ηθοποιούς να καθίσουν φρόνιμα. «Καθίστε φρόνιμα! Και τουλάχιστον εμείς στο συνάφι, ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν, μέχρι εκεί, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά»
είπε χαρακτηριστικά.

Η Σοφία Μουτίδου ενοχλήθηκε με τα όσα είπε ο Σταμάτης Φασουλής και του απάντησε μέσω βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube.

«Πάμε σε μία δήλωση που έκανε ο Σταμάτης ο Φασουλής η οποία με θορύβησε πάρα πολύ. Ζήτησε λοιπόν να καθίσουμε φρόνιμα. Κύριε Φασουλή καθίστε φρόνιμα εσείς. Μην χρησιμοποιείτε προστακτικές σε τέτοιους καιρούς. Ειδικά προστακτικές που έχουν να κάνουν με ευνουχισμό, ησυχία και κουκούλωμα. Το “καθίστε φρόνιμα” είναι πατριαρχικό. Περίμενα άλλα. Το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό είπε. Εννοείται. Πιστεύετε ότι τα όνειρά μας όταν διαβάζαμε ένα ποίημα στην εφηβεία μας και κλαίγαμε και θέλαμε να το πούμε σε κόσμο ήταν να πηγαίνουμε στην πρόβα και να φοβόμαστε; Όχι. Έφτασε όμως να είναι αυτό. Όχι, δεν θα κάτσουμε φρόνιμα.

Παραπέμπετε τον κόσμο στη Δικαιοσύνη και όχι στα social media. Μην υποτιμάτε το κοινό όταν παρακολουθεί τις παραστάσεις σας. Εσείς πώς προδικάζετε ότι δεν θέλουν να ακούσουν τα social media; Από τα social κινούνται άλλωστε οι παραστάσεις. Ήρθε η ώρα να μη βγάλουμε μόνο παραστάσεις αλλά και κάποιους ανθρώπους. Αν ήμασταν φρόνιμοι στην ιστορία μας κύριε Φασουλή δεν θα είχε γίνει τίποτα. Λέτε ότι θέλετε να προστατέψετε το θέατρο. Δεν σας νοιάζει η πλειάδα των παιδιών που όταν πουν στους γονείς ότι θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο θα τους πουν “πού πας;”; Δεν σας νοιάζουν αυτές οι δυο χαμένες γενιές».

https://www.youtube.com/watch?v=GB4KwHwZZh0&feature=emb_title