Στα “ΚΑΓΚΕΛΑ” οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ για την αναποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση της Τουρκίας! ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ!

Κλίμα δυσφορίας επικρατεί μεταξύ των στρατιωτικών ειδικά των μέσων και των κατώτερων βαθμών, για την έλλειψη ουσιαστικής απάντησης στην τουρκική επιθετικότητα σε όλο το μέτωπο αντιπαράθεσης από τον Εβρο μέχρι την Κύπρο.

Σήμερα, ειδικά, δεκάδες τηλέφωνα δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του pronews.gr μετά την εκτέλεση της καταδρομικής ενέργειας στον Εβρο, όπου τρεις Τούρκοι στρατιώτες ύψωσαν την τουρκική σημαία στην ελληνική νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού» που βρίσκεται εντός του ποταμού Έβρου.

«Γίναμε οι “λουλούδες” της Τουρκίας και κανείς από τους πολιτικούς μας δεν έχει το σθένος να απαντήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αξιωματικούς οι οποίοι επικοινώνησαν με το pronews.gr.

Το σημερινό συμβάν είναι απλά «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», καθώς υπάρχουν πολλά μείζονα ζητήματα στα οποία καταγράφεται μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ πολιτικού κόσμου και στρατιωτικών, ακόμα και ανωτάτων.

Π.χ. στο θέμα των περίφημων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αμέσως ή εμμέσως, διαφωνούν κάθετα με την λογική της κυβέρνησης ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις ή ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μία σοβαρή συμφωνία.

Αυτή την θέση την έχουν τεκμηριώσει με σειρά αναφορών αλλά οι κυβερνητικοί διαφωνούν κάθετα (για να πούμε όλη την αλήθεια, η αμερικανική πρεσβεία επιθυμεί πάση θυσία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πιέζει αναλόγως).

Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα των συνεχών μειώσεων κονδυλίων για εκπαίδευση και η διαρκής έλλειψη προσωπικού στον Στρατό Ξηράς, οι ελάχιστες ώρες που πετούν οι πιλότοι στην Πολεμική Αεροπορία, επίσης λόγω έλλειψης κονδυλίων, τα λίγα πλοία που είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ή ανεπτυγμένα Από την Θράκη μέχρι το σύμπλέγμα της Μεγίστης (μόλις 12 πλοία και μόλις 450 άτομα προσωπικό διαθέτει το ΠΝ), οι καθυστερήσεις στα μείζονα προγράμματα εξοπλισμών κλπ.

Υπάρχουν ζητήματα κρίσιμα στα οποία οι στρατιωτικοί δυσφορούν και διαφωνούν κάθετα: Π.χ. έχουν ζητήσει εδώ και τρία χρόνια μετ’επιτάσεως αύξηση της στρατιωτικής θητείας τουλάχιστον για τον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες.

Αντίθετα πήραν… μείωση γιατί στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε η στρατιωτική θητεία κατά 3 μήνες για όλα τα άρρενα τέκνα!

Έτσι πλέον έχουμε στρατιώτες χειμώνα ή θέρους και συνήθως του θέρους είναι ακόμα πιο ανεκπαίδευτοι. Οι μονάδες εκστρατείας εμφανίζουν επανδρώσεις της τάξης του 20-30%!

Ανώτατοι αξιωματικοί συνεχώς εισηγούνται την ανάγκη ολικής αναδιάρθρωσης του Στρατού Ξηράς σε επίπεδο Δομής Δυνάμεων με ταυτόχρονη αύξηση της θητείας ή την πρόσληψη 10.000 ΕΠΟΠ άμεσα, αλλά ουδείς από την πολιτική ηγεσία αποδέχεται έστω και να συζητήσει αυτές τις εισηγήσεις.

Οι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς είναι πραγματικά αποκαρδιωμένοι με το επίπεδο παροχής κονδυλίων από την πολιτική ηγεσία για εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς υπάρχουν χιλιάδες στρατιώτες («στρατιώτες» «στα χαρτιά») που δεν έχουν ρίξει πάνω από δέκα (10!) σφαίρες σε όλη την θητεία τους λόγω έλλειψης κονδυλίων αγοράς πυρομαχικών.

Επίσης στον Στρατό Ξηράς στις μονάδες εκστρατείας τα μέσα επιτήρησης είναι παλιά και για αρκετά από αυτά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

«Είναι σαν κάποιος να υπονομεύει την αμυντική προσπάθεια της χώρας για να παραδοθούμε στην Τουρκία χωρίς να ρίξουμε ούτε μια σφαίρα» σημείωνε σε ρεπόρτερ του pronews.gr ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.

!Άλλα αν όλα αυτά έχουν σχέση με την υπονόμευση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, αυτό που δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι στρατιωτικοί είναι η ενδοτική στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία υπονομεύει το κρισιμότερο όπλο μας: Το ηθικό…