Στα Τρίκαλα δίνουν ραντεβού οι… δίδυμοι όλης της Ελλάδας! (φωτο&βιντεο)

Την Κυριακή 22/9 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα η πρώτη πανελλήνια συνάντηση… διδύμων!

Πιο συγκεκριμένα, στο πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα, από τις 11:00 μέχρι τις 19:00, στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Διδύμων, έχουν προγραμματιστεί πλήθος σχετικών δράσεων, όπως ομιλίες ειδικών, διαγωνισμοί, κ.λπ.

Η εν λόγω συνάντηση οργανώνεται από τον –υπό σύσταση– «Σύλλογο Διδύμων Τρικάλων» και τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ η ιδέα ανήκει στις δίδυμες –φυσικά– Τρικαλινές αδελφές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, οι οποίες έκαναν την πρόταση στο δήμο, που πρόθυμα προσφέρθηκε να συνδράμει.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις τους το μεσημέρι της Τετάρτης 4/9, στο Δημαρχείο Τρικκαίων:
«Ο Δήμος Τρικκαίων βρήκε εξαιρετική την ιδέα και, εξάλλου, στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπολιτών»,

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι, «επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν σύλλογος διδύμων (ιδρύεται αυτές τις ημέρες από τις δύο αδελφές), η εκδήλωση εντάχθηκε σε δράση του Δήμου. Και δη, στην Εβδομάδα Κινητικότητας, την τελευταία της ημέρα, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με το ημερολόγιο να δείχνει 22 (δύο δυάρια) Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τις λοιπές εκδηλώσεις του Δήμου».

Από την πλευρά τους, οι δίδυμες αδελφές Φάλια, εξήγησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι αυτή η σκέψη ήταν… παμπάλαια: «από παιδί με απασχολούσε, το τι συμβαίνει με τους άλλους διδύμους», εξήγησε η Κατερίνα Φάλια.

Και επεσήμανε ότι είναι η ευκαιρία «να γνωριστούμε, να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες», σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων με ομιλίες επιστημόνων, δράσεις, μουσική, καντίνες, διαγωνισμούς, όλη την Κυριακή.

Η Αθανασία Φάλια μάλιστα επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς διδύμους από όλη τη χώρα, που δηλώνουν συμμετοχή μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Και κάλεσε τους δίδυμους να μετάσχουν σε μια όμορφη δραστηριότητα, πρωτότυπη για τη χώρα μας και, όπως συμπλήρωσε η κ. Μητσιάδη, με φόντο την πόλη των Τρικάλων και ένα όμορφο διήμερο που μπορεί ο καθένας να περάσει σε αυτή στα τέλη Σεπτέμβρη.