Στεφανάδης για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα»

Ανακοίνωση σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στο σπίτι του παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ διευκρινίζει πως κατά την διάρκεια του γεύματος που διοργάνωσε προς τιμήν του πρωθυπουργού τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο ελέγχου της πανδημίας και εξέφρασε την λύπη του για τις οξύτατες αντιδράσεις που πυροδότησαν οι συγκεκριμένες εικόνες συνωστισμού, τις οποίες χαρακτήρισε ως «έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Στεφανάδη:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.  Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».