Στρατιωτικός συνδικαλιστής: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός;;;

Οι παλαιότεροι μιλούσαν σοφά και με λόγια κοφτερά. Μια γνωστή σε όλους έκφραση τους, είναι ότι “στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι!”

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται από κάποια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αυτοπροσδιορίζονται ως στρατιωτικοί συνδικαλιστές. Τα στελέχη αυτά, όπως πληροφορούμαστε, δεν ανήκουν σε κανένα θεσμικό όργανο και έτσι δεν δύναται να εκπροσωπούν νόμιμα τους συναδέλφους τους.

Ένα από τα στελέχη αυτά μάλιστα πριν λίγες μέρες έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Σταϊκούρα ζητώντας την καταβολή επιδόματος Πάσχα στο προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ποιά νομοθεσία περί στρατιωτικής αλληλογραφίας και γενικότερα ποιός έδωσε το δικαίωμα στο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων να απευθύνεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας παρακάμπτοντας την Πολιτική, Στρατιωτική Ηγεσία και τους νόμιμους εκπροσώπους των στρατιωτικών;

Γνωρίζει o κ. Σταϊκούρας ότι το εν λόγω στέλεχος δεν νομιμοποιείται από πουθενά να εκπροσωπεί κανέναν στρατιωτικό; Προφανώς όχι.

Στο σημείο αυτό πέρα απο το αυστηρό γράμμα του νόμου, το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα και έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται όταν στρατιωτικοί συνδικαλιστές, παρεμβαίνουν, ανεξήγητα, με επιστολές τους, αδιαφορώντας για τις προτάσεις των θεσμικών οργάνων.

Πριν απο είκοσι ημέρες όπως γνωρίζουμε η ΠΟΜΕΝΣ κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό Άμυνας και στους Υπουργούς κ.κ. Σταϊκούρα και Βρούτση για υπαγωγή του υγειονομικού προσωπικού των στρατιωτικών νοσοκομείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με ταυτόχρονη καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας για όσο διάστημα διαρκέσει η μάχη με τον COVID 19.

Δέκα ημέρες περίπου μετά την πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ, ο αυτόκλητος στρατιωτικός συνδικαλιστής απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας για τις ίδιες κατηγορίες προσωπικού, μόνο την καταβολή του επιδόματος Πάσχα. Ποιός σκοπός επετεύχθη τελικά; Μήπως η σύγχυση των αρμόδιων Υπουργών από τις πολλές επιστολές, διαφορετικές προτάσεις και αιτήματα; Ο συγκεκριμένος αυτόκλητος εκπρόσωπος των στρατιωτικών, όπως πληροφορούμαστε έχει υπηρετήσει με μετάθεση για αρκετά χρόνια σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς ενώ έχει υπηρετήσει δίπλα σε υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ αγνόησε επιδεικτικά το χρόνιο αίτημα των συναδέλφων του για ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά προσπαθώντας με την επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών να στρέψει την προσοχή του … στο “λίγο”, στο “μικρό” δώρο Πάσχα, απέναντι στη “μεγάλη” πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ για επίδομα επικινδυνότητας και για βαρέα και ανθυγιεινά; Γιατί δεν ταυτίστηκε στην επιστολή του με την πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ, με την πρόταση που δεκαετίες οι στρατιωτικοί ιατροί και νοσηλευτές επιζητούν;

Κάποιοι κακοπροαίρετοι θεωρούν την επιστολή του στρατιωτικού συνδικαλιστή ως λαγό για να απαλλάξει τον συντοπίτη του Υπουργό από το πραγματικό αίτημα των στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτών, προτείνοντας ουσιαστικά ” ψίχουλα της μιας στιγμής”, έναντι της πρότασης της θεσμικής ΠΟΜΕΝΣ. <<…δεν γίνεται να έχει υπηρετήσει τόσα χρόνια σε νοσοκομείο και αυτό που έχει να προτείνει για εμάς ειναι μόνο το δώρο του Πάσχα την ώρα που η ΠΟΜΕΝΣ ζητάει επίδομα επικινδυνότητας και ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ποιός τον εξουσιοδότησε; …>> αναρωτιούνται συνάδελφοί του. Και το προχωράνε παρακάτω και με ένα άλλο πρόσφατο γεγονός που πάλι πρωταγωνιστή έχει το συγκεκριμένο στέλεχος.

Ποιός στρατιωτικός ξέχασε τις εξαγγελίες του στελέχους αυτού σε ημερίδα της Λάρισας για μισθολογικά θέματα που αφορούσαν στους ΕΜΘ αναφέροντας ως πηγή πληροφόρησης του, το όνομα του Διευθυντή του ΥΕΘΑ κ. Βάλαρη; Σε ερώτηση μας αν έχουν επιβεβαιωθεί τα τότε λεγόμενα του στρατιωτικού συνδικαλιστή, η απάντηση όλων των στρατιωτικών ΕΜΘ είναι κατηγορηματική, δείχνοντας την έντονη ενόχληση τους, καλώντας όλους τους στρατιωτικούς να ενημερώνονται από τις επίσημες Ομοσπονδίες και όχι από στρατιωτικούς συνδικαλιστές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θεσμικό πλαίσιο και κανόνες. Έχουν αρχή και τέλος. Έχουν θεσμικούς εκπροσώπους για τα θέματα των εν ενεργεία στρατιωτικών. Φρόνιμο είναι τόσο η Στρατιωτική, όσο και η Πολιτική Ηγεσία να επεμβαίνουν δραστικά όταν κάποιοι λειτουργούν ανεξέλεγκτα και πιθανώς παράνομα, εις βάρος νόμων και διαταγών. Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς και αυτόνομους – ανεξάρτητους – ασυγκράτητους στρατιωτικούς συνδικαλιστές!