Συγνώμη, αλλά δεν θα πάρω…

Η ΕΕΑ είναι ένα ελεγχόμενο όργανο από την Πολιτεία. Αυτή τη φορά απλά επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό σε όσους το αμφισβητούσαν.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Δεν χρειάζεται να αναλύσεις πολλά για να καταλάβεις πως ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένα επικίνδυνο πρόσωπο για την κοινωνία μας. Εδώ και καιρό δουλεύει για τον Ολυμπιακό ακυρώνοντας τον θεσμικό του ρόλο και έφτασε στο σημείο να στήσει μία επιτροπή για να βγάλει μία απόφαση που δεν έχει νομική βάση.

Θα με ρωτήσει κάποιος αν γνωρίζω από νομικά. Δεν είμαι και ο Κούγιας, αλλά εδώ που τα λέμε θα πρέπει να είμαι ηλίθιος για να πιστέψω πως μία επιτροπή κατάφερε να ελέγξει από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα κοντά στις 800 σελίδες έγγραφα, πολλά από αυτά με λεπτά νομικά ζητήματα, να συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας και να πάρει την απόφασή της το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Θα πρέπει να είμαι ηλίθιος για να πιστέψω πως αυτή η … αθώα επιτροπή, δεν εξέδωσε επίτηδες την ανακοίνωση την ώρα που η Τούμπα είχε είκοσι χιλιάδες κόσμου μέσα. Είναι η σφραγίδα της λαμογιάς τους και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Τζουλάκης πίεζε για να βγει η εισήγηση στο συγκεκριμένο τάιμινγκ πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο κ. Τζουλάκης είναι η μία επιλογή Αυγενάκη για την επιτροπή μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού. Και η άλλη επιλογή, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πειραιά, ψήφισε ότι και ο Τζουλάκης. Υποβιβασμός του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Τι σύμπτωση!

Δεν είναι απλά πως έστησαν μία επιτροπή και μία απόφαση, είναι πως το έκαναν και άγαρμπα. Δηλαδή αν υπήρχε ένας που να πίστευε πως αυτή η επιτροπή λειτουργεί, κατάλαβε πως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Όλες οι ενδείξεις λοιπόν, μας δίνουν να καταλάβουμε πως η απόφαση δεν ήταν νομική, αλλά πολιτική. Πως η απόφαση είναι του Αυγενάκη. Ο οποίος με το τουίτ του καρφώθηκε περισσότερο.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα, δεν έχει δώσει κανένα μα κανένα πάτημα για να πιστέψουμε το αντίθετο. Ακόμη και τα ΜΜΕ που επιλέγει να τοποθετηθεί είναι προσεκτικά επιλεγμένα. Πάει μόνο εκεί που αισθάνεται οικεία.

Το ζητούμενο λοιπόν από εδώ και στο εξής είναι απλό. Να φύγει αυτός ο άνθρωπος από το πολιτικό προσκήνιο. Δεν μπορώ να αποδεχτώ ως πολίτης αυτό που έκανε. Και αυτό το μέτωπο δεν θα κλείσει παρά τη σημερινή απόφαση της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει θέση και να αθωώσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που δεν έχουν καταδικαστεί για τίποτα. Κανένα κανονικό δικαστήριο δεν είναι σε θέση να πάρει κάποια απόφαση που θα καταδικάζει τους δύο. Όμως με τη σημερινή της παρέμβαση η κυβέρνηση επιτυγχάνει δύο πράγματα.

Πρώτον, να μείνει η ρετσινιά στον ΠΑΟΚ και δεύτερον, οι ομάδες που κατηγορούνται για στημένα παιχνίδια να διώξουν την πίεση μίας πολύ σκληρής υπόθεσης από πάνω τους. Ο Ολυμπιακός κυρίως.

Και η ρετσινιά δικιά μας και ο Ολυμπιακός αθώος.

Εδώ λοιπόν καταθέτω την ένστασή μου. Αν υπάρχει θέμα πολυιδιοκτησίας να αποφασιστεί στα δικαστήρια. Αν υπάρχει θέμα στημένων αγώνων, να αποφασιστεί στα δικαστήρια. Οι ποινές είναι γνωστές.

Δεν μπορώ να το δεχτώ πως θα μείνω στιγματισμένος από μία επιτροπή απίθανων τύπων που χρησιμοποιήθηκαν από ένα πολιτικό έκτρωμα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως θα μου κουνάνε το δάχτυλο παππούληδες, βιοχλαπάτσες, επαγγελματίες οπαδοί και τα γιουσουφάκια τους.

Ας πάμε στα δικαστήρια κανονικά. Όλοι για όλα. Αυτό είναι το σωστό…