Συγχαρητήρια μέσω… διαρροών – Τι είπε από τον ασύρματο ο Παναγιωτόπουλος στον ήρωα κυβερνήτη της «Λήμνος»

Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος», αντιπλοίαρχο Ι. Σαλιάρη μετά το περιστατικό με την επακούμβηση που είχε το ελληνικό πολεμικό πλοίο με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis».

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε μέσω ασυρμάτου με τον αντιπλοίαρχο Ι. Σαλιάρη και τον συνεχάρη για τη ναυτοσύνη του. «Είσαι μάγκας, κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια». Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας απάντησε ότι απλώς έπραξε το καθήκον του και ότι είναι τιμή του που συνομιλεί με τον υπουργό Αμυνας.

Υπενθυμίζεται πως οι προκλητικοί χειρισμοί του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» προκάλεσαν την «απάντηση» από τον Έλληνα κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος», ο οποίος επέδειξε εκπληκτικές ικανότητες και αντανακλαστικά. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο τουρκικό πολεμικό πλοίο, σε αντίθεση με την ελληνική φρεγάτα. Μάλιστα, η φρεγάτα «Λήμνος», μετά το περιστατικό, ήταν απόλυτα αξιόπλοη και συμμετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.