Συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο!

Οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων
Σκηνικό πολέμου ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν οπαδοί του Ολυμπιακού που έφθασαν στο Ηράκλειο για τον αγώνα της ομάδας τους με τον ΟΦΗ. Περίπου 150 άτομα έφθασαν μεμονωμένα στο Ηράκλειο από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Από έλεγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές ωστόσο, διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι δεκάδες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλήψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεμονωμένες ομάδες των 2 ή 3 ατόμων έφεραν πάνω τους επικίνδυνα αντικείμενα και γκλομπ. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το σαφάρι των ελέγχων, ενώ έχουν καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τον έλεγχο της ασφάλειας στο παιχνίδι της Τετάρτης (22/1, 17.15).

Τονίζεται ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού που θα παρακολουθήσουν το σημερινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ υπολογίζονται σε περισσότεροι από 400, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στη θύρα 6 του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη μεμονωμένη μεταφορά οπαδών. Ήδη τις τελευταίες ημέρες, τα μέτρα τάξης είναι πολύ αυστηρά για τη διεξαγωγή του αγώνα, ενώ στόχος των αρχών είναι να αποφευχθούν επεισόδια, αλλά κυρίως να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συμπλοκή που θα μπορούσε να διαταράξει την τάξη.

Σημειωτέον ότι για το θέμα, το οποίο αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη, παρενέβη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως η απόφασή του αφορά μεταφορά μεμονωμένων οπαδών και δεν σχετίζεται με τις παραβατικές συμπεριφορές. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις παραβάσεων του νόμου, ο Υφυπουργός ανέφερε πως αρμόδια είναι η ελληνική αστυνομία, η οποία και εκτίμησε πως πράττει τα δέοντα προκειμένου να υπάρξει ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

ekriti