«ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΡΧΕΙΑ»: H εντολή εδόθη από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη! ΕΤΣΙ θα καθαρίσει η περιοχή!!!

Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. Οι επιτελείς της Κατεχάκη έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν το νέο σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής από τις δράσεις της Δίωξης Ναρκωτικών, επιχειρώντας να «σπάσουν» τα κυκλώματα των ναρκεμπόρων που έχουν ως βάση αγοραπωλησίας την πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχουν γίνει επτά επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών, αποκλειστικά πάνω στην πλατεία, ενώ έχουν σχηματισθεί συνολικά 16 δικογραφίες.

Έχουν συλληφθεί 14 άτομα με την κατηγορία της εμπορίας, ενώ κατασχέθηκαν και περίπου 120 συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες, που εμπορεύονταν στην περιοχή τα μέλη των συμμοριών.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Αλγερινούς, Μαροκινούς και Αφγανούς, ενώ το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως τα μέλη των συμμοριών κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφεύγουν από τα δίχτυα της Δίωξης.

Αλλάζουν ρόλους και στέκια, ενώ προσπαθούν να αφήσουν τις λεγόμενες καβάτζες τους, τις μεγάλες ποσότητες ουσιών δηλαδή, και να έχουν μαζί τους όσο γίνεται λιγότερες δόσεις, ώστε, σε περίπτωση σύλληψης, να έχουν ως επιχείρημα ότι είναι χρήστες που ήθελαν τα ναρκωτικά για προσωπική χρήση.

Από την κατόπτευση των επιχειρήσεων που προηγήθηκε, πάντως, οι Αρχές γνωρίζουν ότι πρόκειται για μέλη συμμοριών τα οποία έφτασαν στο σημείο το προηγούμενο διάστημα.

Στόχος τους ήταν να λύσουν τις διαφορές τους, ακόμα και με τη χρήση όπλων. Μάλιστα, πολλές φορές κάτοικοι ειδοποιούν την αστυνομία για πυροβολισμούς που ακούγονται από την πλατεία Εξαρχείων.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι στην περιοχή να βρίσκονται και οι βασικοί αποθηκευτικοί χώροι των εμπόρων ναρκωτικών, στους οποίους κρύβουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Και σε αυτές τις επιχειρήσεις, όμως, δεν έχουν λείψει τα παράδοξα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αλλοδαπού ο οποίος είχε συλληφθεί την πρώτη μέρα της επιχείρησης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τελικώς, όμως, αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη κιόλας ημέρα των ερευνών στην πλατεία, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο ίδιο σημείο να πουλά και πάλι ναρκωτικά. Χρειάστηκε νέα σύλληψή του και εντολή της εισαγγελίας για να προφυλακιστεί.

Ενίσχυση των ΜΑΤ

Στην ενίσχυση των ΜΑΤ με 400 νέους αστυνομικούς – που θα αποφοιτήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τις αστυνομικές σχολές –  προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ακόμη, ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της Διεύθυνσης Μεταγωγών με την ανακαίνιση του κτιρίου της Πέτρου Ράλλη που είχε τεράστιες ζημιές, κάτι που «υποβοηθούσε» τις αποδράσεις κρατουμένων.

Παράλληλα θα ενισχυθεί και με 200 αστυνομικούς . Επιπλέον ελήφθη η απόφαση να ενεργοποιηθούν στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛΑΣ και κυρίως σε τμήματα της Αθήνας, περίπου 2000 ακινητοποιημένα οχήματα που προέρχονται από κατασχέσεις στην διάρκεια ερευνών των διωκτικών αρχών.

Επιπλέον από 1η Σεπτεμβρίου η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές σχεδιάζει μπαράζ ελέγχων σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κλείνουν δρόμους, πεζοδρόμια, εμποδίζουν τις κινήσεις των πεζών κ.λπ.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις της λεωφόρου Κατεχάκη εντάσσεται στο σχέδιο αναμόρφωσης κι ενίσχυσης της ΕΛΑΣ εν όψει ενός θερμού «φθινοπώρου» και στη προσπάθεια να περιορισθεί η ανομία στο κέντρο της Αθήνας, να αποσυμφορηθούν οι φυλακές αλλά και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των σταθμευμένων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι τα ΜΑΤ αριθμούν 1.650 αστυνομικούς με 49 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ και είχε υπάρξει προσπάθεια ενίσχυσής τους με 100 επιπλέον αστυνομικούς στις αρχές του χρόνου.

ΟΙ 400 νέοι αστυνομικοί που θα ενταχθούν  στα ΜΑΤ για πρώτη φορά (υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση) θα στελεχώσουν ορισμένες νέες διμοιρίες που θα δημιουργηθούν, ενώ θα υπάρξει κι ανανέωση του προσωπικού τους με μετακίνηση και σε άλλες υπηρεσίες.