Τελεσίγραφο στον Χρυσοχοΐδη από τα “κατεχόμενα” Εξάρχεια: “Έχεις 15 μέρες να παραιτηθείς!”

Με δικό τους τελεσίγραφο, απαντούν σε εκείνο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει κτίριο της Νοταρά 26.

«Από τα κατεχόμενα Εξάρχεια δίνουμε διορία 15 ημερών, να παραιτηθούν, σε όλους εκείνους που οραματίζονται την αναβίωση της χούντας», γράφουν μεταξύ άλλων σε κείμενό τους το οποίο ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, απαντώντας στην προθεσμία των 15 ημερών που τους έδωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης για να εκκενώσουν τα κτίρια. Οπως λένε στο κτίριο έχουν βρει στέγη πάνω από 9000 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης, στις 1500 ημέρες που είναι υπό κατάληψη.

Η ανακοίνωση της κατάληψης της Νοταρά 26:

«Από τα κατεχόμενα Εξάρχεια δίνουμε διορία 15 ημερών, να παραιτηθούν, σε όλους εκείνους που οραματίζονται την αναβίωση της χούντας με μηχανές προπαγάνδας, ξυλοδαρμούς, εικονικούς βιασμούς, εκγύμνωση γυναικών, άρνηση νομικών δικαιωμάτων, εκφοβισμούς και παρακολουθήσεις συντρόφων/ισσών, εργατών/τριών και φοιτητών/τριών. Αυτές είναι κάποιες από τις πρακτικές της αυξανόμενης καταστολής και επίθεσης στον κόσμο του αγώνα. Η αριστεία και η κανονικότητά τους είναι τα κλειστά σύνορα, τα κλειστά στρατόπεδα, τα κλειστά μυαλά και μετά, θα έρθουν τα φουγάρα.

Μας έδωσαν 15 ημέρες προθεσμία. 15 ημέρες…Η Ν26 υπάρχει 1500 ημέρες. Έχουν βρει στέγη πάνω από 9000 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες από όλα τα σημεία της γης πλαισίωσαν το εγχείρημα. Χιλιάδες διαφορετικές ιστορίες. Ένας κοινός συνεχής αγώνας αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης της ζωής μας, αποδοχής του διαφορετικού και της μοναδικότητας. Ένας αγώνας στην κατάληψή μας, στη γειτονιά μας, στο δρόμο.

Οι ιδέες δεν καταστέλλονται. Η Νοταρά 26 είναι εδώ & θα παραμείνει ζωντανή! Ούτε τώρα, ούτε ποτέ, δε θα μπορέσετε να εκκενώσετε ένα κίνημα. Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 [1]Αθήνα, 21 Νοέμβρη 2019».