Τραγωδία στο Αίγιο: Καταπέλτης το κατηγορητήριο για τον 28χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι! (φωτο)

Βαρύς είναι ο πέλεκυς της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου Παναγιώτας Παυλάκου για τον 28χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά κι εγγόνι στο Αίγιο τον περασμένο Αύγουστο. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε, έφυγε από τον τόπο του συμβάντος και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι η ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, η επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ και η αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

Επικίνδυνοι ελιγμοί και απερισκεψία

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

Το κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει: «Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα».

Αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τονίζεται: «Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος». Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο δεν φαίνεται να έχουν βάση οι ισχυρισμοί ότι το σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου πιθανόν να έχει βλάβη. Ο 28χρονος τις επόμενες ημέρες θα προσέλθει στην Ανακρίτρια του Ναυτοδικείου.

Το μοιραίο αυτοκίνητο που θέρισε την ζωή σε γιαγιά και εγγόνι

418 419-5 420

Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα κινούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που παρέσυρε την 67χρονη και το λίγων μηνών εγγονάκι της το απόγευμα της Κυριακής (25/08), στην περιοχή των Καμαρών.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ερχόμενος από το Λαμπίρι με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να καβαλήσει το πεζοδρόμιο και να σαρώσει γιαγιά και εγγονό, που είχαν βγει βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, ο οδηγός δε σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και συνελήφθη λίγο αργότερα στον Λόγγο, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας. Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στη θάλασσα και ανέβηκε σε βάρκα αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Τα θύματα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.