Φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι: Ίσως το παρελθόν «δείξει» τον δολοφόνο – Ποιός ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας! – Ο παράνομος τζόγος, το συμβόλαιο θανάτου και οι αστυνομικοί που τον φυλούσαν! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Μάλαμας φοβόταν πολύ. Ήξερε ότι είχε μπει στο στόχαστρο μαφιόζικης ομάδας και για αυτό έπαιρνε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Είχε περιορίσει τις μετακινήσεις του, πάντα συνοδευόταν από δύο μοτοσικλετιστές σε απόσταση αναπνοής που ήταν έτοιμοι να επέμβουν αν κάτι πήγαινε στραβά και πιθανότατα, λένε πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για bodyguards είχε «προσλάβει» τέσσερις αστυνομικούς.

Γι’ αυτό άλλωστε οι Αδιάφθοροι της Αστυνομίας ανέλαβαν να διαπιστώσουν αν οι δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα σήκωσε τα εννιάρι υπηρεσιακό πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των κρανοφόρων που γάζωσαν με τα καλάζνικοφ το γκρι BMW του 50χρονου, βρέθηκαν τυχαία, όπως είπαν οι ίδιοι, στο σημείο ή είχαν κάποια σχέση με το θύμα.

Οι ίδιοι βέβαια δεν απέκρυψαν στους συναδέλφους τους ότι γνώριζαν τον Μάλαμα.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είναι ένα:

Ποιος ήθελε νεκρό τον 50χρονο επιχειρηματία και «ναύλωσε» τους δύο killers με το καλάζνικοφ να του στήσουν καρτέρι στις 11 χθες το πρωί στο φανάρι της λεωφόρου Αθηνών με τη Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι και να τον «σβήσουν από το χάρτη»;

Δείτε βίντεο με τους εκτελεστές να αποχωρούν από την περιοχή:

Η εκτέλεσή του έχει σχέση με τον αιματηρό πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας που τα τελευταία χρόνια μετρά 12 θύματα; Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν από τις καταθέσεις της συζύγου του, η οποία βρισκόταν στην Αγγλία όπου σπούδαζε το παιδί του, των φίλων αλλά και των στενών συνεργατών του, ίσως -λένε οι αστυνομικοί- δείξουν και τον άνθρωπο που σφράγισε σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου. Παράλληλα, περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση στους 18 κάλυκες από το καλάσνικοφ έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν το όπλο ήταν «καθαρό» ή είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Τα καρέ από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας δεν φαίνεται να βοηθούν τους αστυνομικούς καθώς οι εκτελεστές φορούσαν σκούρα ρούχα, κράνη και επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς στην ουσία να αφήνουν και αξιοποιήσιμα στοιχεία για το προφίλ και την ταυτότητά τους. Οι αναλυτές της Ασφάλειας λένε ότι παρακολουθούσαν καιρό τον επιχειρηματία, γνώριζαν τις συνήθειές του, και γι’ αυτό του έστησαν καρτέρι στο συγκεκριμένο σημείο που υπήρχαν πολλοί δρόμοι διαφυγής.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας

Ο 50χρονος που χθες στις 6:05 το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου ήταν ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας καφέ και μάλιστα στις 14 Μαίου του 2016 είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης χωρίς κανείς να τραυματιστεί και χωρίς να έχει εξιχνιαστεί ποιος κρυβόταν πίσω από αυτό το εκρηκτικό μήνυμα. Ίσως, λένε, επρόκειτο για περίπτωση εκβιασμού, χωρίς οι αστυνομικοί να είναι ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν αν το συμβάν του παρελθόντος σχετίζεται με τη δολοφονία του.

Για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο Μάλαμας ήταν ένα πρόσωπο που συναντούσαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε πολλές υποθέσεις μπροστά τους. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε πολλές δικογραφίες για σωματεμπορία, τζόγο ενώ το 1998 είχε ακουστεί για πιθανή εμπλοκή σε κύκλωμα προστασίας νυχτερινών κέντρων στο οποίο συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είχε στενές σχέσεις με απόστρατο αξιωματικό της Αστυνομίας ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. «Ίσως το παρελθόν μας δείξει τον δολοφόνο του» λέει με νόημα αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Στη νύχτα οι φιλίες και οι επαφές τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή».

Τυχαία στο φανάρι…

Από τα γραφεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κηφισίας αναμένεται να περάσουν οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν ο ένας σε υπηρεσία της Αθήνας και ο άλλος στο Αλλοδαπών που βρέθηκαν στο φανάρι την ώρα της επίθεσης στον επιχειρηματία. Οι ίδιοι είπαν ότι ήταν τυχαία στο σημείο αλλά γνώριζαν τον 50χρονο και, όταν είδαν το σκηνικό, ο ένας σήκωσε το εννιάρι υπηρεσιακό όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες όμως λένε ότι τους είδαν να βρίσκονται πίσω από τη ΒΜW του Μάλαμα πάνω σε δύο μηχανές και μάλιστα έπεσαν κάτω μόλις ο εκτελεστής πλησίασε, έβγαλε το καλάσνικοφ και τον γάζωσε. Αν αποδειχτεί ότι πράγματι ήταν σωματοφύλακες του 50χρονου, τότε λένε οι αστυνομικοί ότι ίσως γνώριζαν από ποιον κινδύνευε και ποιος ήταν αυτός που ήθελε να τον «φάει».

protothema.gr