Φωτιά στο Μάτι: Διώξεις για κακούργημα ζητά ο ανακριτής!

Λίγο πριν συμπληρωθούν δυο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, για πρώτη φορά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κατηγορητήριο που έχει συναχτεί για την υπόθεση και το οποίο απαρτίζεται μέχρι σήμερα από αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, να διευρυνθεί με αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα με την κατηγορία της έκθεσης.

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες ο ανακριτής που χειρίζεται την ογκωδέστατη δικογραφία και διενεργεί την ανάκριση Αναστάσιος Μαρνέρης, έχει ζητήσει επικαλούμενος νεώτερα στοιχεία διεύρυνση του κατηγορητηρίου για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο ανακριτής επικαλείται νεότερα στοιχεία που έχει συλλέξει και έχει υποβάλλει ήδη στην εισαγγελία αίτημα να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης. Το αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής δίωξης, φέρεται να αφορά σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Μαρνιέρης είχε πραγματοποιήσει εφόδους στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Κατά τις εφόδους αυτές φέρεται να συγκέντρωσε κρίσιμα στοιχεία. Προς το παρόν, πάντως, το ανακριτικό αίτημα εξετάζεται από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως οι διώξεις που έχουν ασκηθεί για το Μάτι από την εισαγγελία είναι σε βαθμό πλημμελήματος και στέφονται μεταξύ άλλων, κατά της Ρένας Δούρου, του Ηλία Ψινάκη, του Ευάγγελος Μπουρνούς, πρώην στελεχών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κ.ά.

protothema.gr