Φωτιά στο Μάτι: Νέα μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τη χήρα Φύτρου!

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα μήνυση ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη, χήρας Φύτρου, η οποία έχασε στη φωτιά στο Μάτι το σύζυγό της και τα δυο της παιδιά, ενώ από την φονική αυτή λαίλαπα χάθηκαν συνολικά 102 ανθρώπινες ψυχές.

Ειδικότερα, η χήρα Φύτρου στρέφεται κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της, αλλά και άλλων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Αναλυτικότερα, η κυρία Φύτρου καταγγέλλει τους μηνυόμενους γιατί αν και τους ζήτησε να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα (στην προσπάθεια της να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία) εκείνοι αρνήθηκαν “παράνομα και αυθαίρετα” να της τα χορηγήσουν “προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας , παραβιάζοντας παράλληλα το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία” , διαπράττοντας έτσι “ποινικώς κολάσιμες πράξεις”.

Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι “επιχείρησαν δια της αρνήσεως τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες”.

Μεταξύ των υπηρεσιών που η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν στοιχεία είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.

Στην μήνυσή της η κυρία Φύτρου διερωτάται για ποιον λόγο έμειναν αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας “και καρφωμένα επί του εδάφους καθ´ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς αφου με τις ίδιες καιρικές συνθήκες επιχειρούσαν άλλα τρία στην Κινέττα”, ζητώντας παράλληλα να της χορηγηθούν αντίγραφα που να εξηγούν τους λόγους καθήλωσης ή έλλειψης των εν λόγω ελικοπτέρων, όπως επίσης και αντίγραφα της επικοινωνίας μεταξύ των κυρίων Ματθαιόπουλου και Πορτοζούδη προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι καθήλωσης των δυο ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ακόμη, υποστηρίζει η ότι αν είχαν απογειωθεί και τα 5 ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα (να ενημερώνουν δηλαδή τον κόσμο να απομακρυνθεί) σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή.

“Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την καταστροφή της οικογένειάς μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

“Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συνανθρώπων μας”. Σε δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος επισημαίνει ότι με στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα,, ενώ η κυρία Φύτρου τόνισε: “Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της”.

protothema.gr