Χαμός στο κέντρο προσφύγων στην Ηλεία: Κάτοικος ξυλοκόπησε διερμηνέα – Εκλεισε η δομή! (Φωτο)

Ένας 47χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κτύπησε διερμηνέα προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 47χρονος μετέβη χθες το απόγευμα σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα, ενώ παράλληλα απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Σύμφωνα με το Ilialive, αναστέλλεται προσωρινά η δομή φιλοξενίας στη Δίρβη καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να είναι ανέτοιμη να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση!

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλη Αρβανίτη η δομή φιλοξενίας στην Ι.Μ. Kάτω Δίβρης θα αναστείλει τη λειτουργία της.

Οι 105 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν χθες εκεί θα μεταφερθούν το απόγευμα σε άλλη δομή στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατάσταση η οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα η δομή δεν είναι κατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων και μετά τα παράπονα που έγιναν από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τις αντιδράσεις προσφύγων, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έλαβε αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, μόλις η δομή θα είναι έτοιμη θα φιλοξενήσει πρόσφυγες – γυναικόπαιδα από τη Συρία, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.