Χρυσοχοΐδης για αστυνομικό που εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου: «Δεν έχουν θέση στο Σώμα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε πως «θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα με τον συγκεκριμένο αξιωματικό»
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία των ειδικών φρουρών για συνάδελφό τους που κατά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε το περιστατικό και ανέφερε πως τέτοιοι αστυνομικοί «δεν έχουν θέση στο Σώμα» και πρόσθεσε πως «είναι περίεργο με ποιον τροπο αντιλαμβάνονται ορισμένοι αστυνομικοί την αποστολή τους».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ακόμη ότι «κινδύνευσε η ζωή των αστυνομικών» και  πως πλέον «θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα με τον συγκεκριμένο αξιωματικό».

Σύμφωνα με την καταγγελία των ειδικών φρουρών, ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά λόγω της παρέμβασης του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού δεν συνελήφθη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του και τον ρώτησε γιατί εμπόδισε τη σύλληψη και έδωσε χρόνο στον κουκουλοφόρο, ο αστυνομικός του απάντησε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Απαντώντας στον Νίκο Βούτση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του απέδωσαν ευθύνες για την αντιμετώπιση της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα είπε ότι «ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλες εποχές, στις δεκαετίες του 40 και του 50».

Όπως είπε ο αστυνομικός που βρισκόταν στο προαύλιο της βουλής με έναν ασύρματο  συντόνιζε τις αστυνομικές δυνάμεις και δεν έπαιξε κάποιο άλλον ρόλο.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από χίλια άτομα που μπήκαν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χτυπώντας ανελέητα τις αστυνομικές δυνάμεις που αναγκάστηκαν να ρίξουν χημικά αλλά όχι πολλά.