Χωρίς γιατρούς χημειοθεραπειών το Νοσοκομείο Λήμνου – Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς!

Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον του νοσοκομείου της Λήμνου το οποίο παραμένει ακέφαλο τους τελευταίους δέκα μήνες και βλέπει το προσωπικό του να κατακερματίζεται.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ , καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο έμεινε γι άλλη μια φορά χωρίς χημειοθεραπείες και οι ογκολογικοί ασθενείς μένουν εκτεθειμένοι χωρίς ελπίδα, διότι δεν υπάρχει παθολόγος να εκτελέσει τις θεραπείες. Στο νοσοκομείο έκλεισαν τα βασικά τμήματα, δεν λειτουργεί το χειρουργείο, και ο μοναδικός επικουρικός γιατρός αγωνίζεται νυχθημερόν να αντεπεξέλθει σε όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου: 

«Αναδείξαμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου το καλοκαίρι. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται με ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για μικρό χρονικό διάστημα. Προσελήφθησαν δύο Παθολόγοι με μπλοκάκι μετά την ανάδειξη της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών το καλοκαίρι των οποίων η σύμβαση τελείωσε. Έτσι οι ογκολογικοί Ασθενείς είναι πάλι στον αέρα καθότι η μόνιμη Παθολόγος δεν κάνει χημειοθεραπείες.
Χειρουργεία δεν γίνονται στο Νοσοκομείο. Εδώ και έξι μήνες υπάρχουν μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που είναι νυχθημερόν στο Νοσοκομείο.
Τελειώνουν οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών. Της μοναδικής οφθαλμολόγου και των νεφρολόγων. Το οφθαλμολογικό κλείνει δεν υπάρχει άλλος γιατρός και το νεφρολογικό μένει με έναν μόνο γιατρό με κίνδυνο να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Επίσης αναρτήθηκαν οι μετατάξεις ιατρών προς άλλα νοσοκομεία. Του μοναδικού ουρολόγου οπότε κλείνει η ουρολογική κλινική, του ενός εκ των δύο καρδιολόγων οπότε ο ένας είναι αδύνατον να καλύπτει το νοσοκομείο. Φεύγει επίσης η μοναδική αιματολόγος.
Ο τελευταίος ιατρός ήδη κλείνει την πόρτα του Νοσοκομείου.
Κατά τα άλλα η Διοίκηση τακτοποιεί επιθυμίες υμετέρων!!!
Επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.
Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

newsbreak.gr