Όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ «άλωσαν» την Πόλη! (βίντεο)

Το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας γίνεται σε μία περίοδο ιδιαίτερης έντασης στα ελληνοτουρκικά. Λόγω κορωνοϊού η Τούμπα θα είναι άδεια χωρίς οπαδούς, κάτι που προκαλεί ανακούφιση σε όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς αποκλείεται έτσι η πιθανότητα επεισοδίων.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως πριν 10 χρόνια στις 26 Αυγούστου του 2010 όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε επαναληπτικό με τη Φενέρμπαχτσε στη Κωνσταντινούπολη για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, οι φανατικοί Παοκτζήδες προκάλεσαν ταραχές άνευ προηγουμένου στην Πόλη συγκρουόμενοι με τους Τούρκους οπαδούς.

Περίπου 2.500 φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ για μια μέρα τρομοκράτησαν την Κωνσταντινούπολη και κατέστρεψαν ό,τι βρέθηκε στο διάβα τους ξυλοκοπώντας Τούρκους δημοσιογράφους, αστυνομικούς και οπαδούς της Φενέρμπαχτσε τους οποίους μάλιστα πήραν στο κυνήγι σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όταν εκείνοι πέταξαν πέτρες στο πούλμαν τους!

Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν την «άλωση» εισβάλλοντας μαζικά στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε «Σουκρου Σαρατσογλου» σπάζοντας τις πόρτες, κάνοντας λαμπογυαλο ο,τι βρήκαν μπροστά τους καίγοντας τουρκικές σημαίες, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε πόλεμο φωτοβολίδων με τους Τούρκους.

Οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου με τα τουρκικά μέσα να γράφουν “yunan teroru”, δηλαδή «Ελληνική τρομοκρατία στην Κωνσταντινούπολη».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία 1-1 με γκολ του Μουσλίμοβιτς, περνώντας έτσι στους ομίλους του Europa League και πετώντας εκτός Ευρώπης της τουρκική ομάδα, αφού στην Τούμπα είχε νικήσει 1-0.