Ανακοινώνεται αύξησης της στρατιωτικής θητείας;

Το σίγουρο είναι ότι η κουβέντα έχει ανοίξει

Η ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων μηνών κάνει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη αναδιοργάνωσης του ελληνικού στρατού.

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει το στράτευμα με μαχητικά τελευταίας γενιάς και φρεγάτες από την Γαλλία, ανοίγει ξανά η κουβέντα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Έμπειροι αναλυτές τονίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι μονόδρομος για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και οι προκλήσεις της Τουρκίας όλο και πιο επικίνδυνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα άνοιξε ξανά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης αρθρογραφώντας στο ThePresident  έριξε την βόμβα «Ώρα να ανοίξουμε την κουβέντα για αύξηση της στρατιωτικής θητείας».

Διαβάστε ένα κομμάτι όσων έγραψε ο Θάνος Πλεύρης για την αύξηση της θητείας:

Ας αποφασίσουμε λοιπόν ως πολιτικός κόσμος να αφήσουμε αυτό το προνομιακό πεδίο εξυπηρετήσεων εκτός της δράσης μας. Να αφήσουμε τους οπλίτες να υπηρετούν την θητεία τους, όπου τους καλεί η Πατρίδα και να μην φοβηθούμε να ανοίξουμε επιτέλους την κουβέντα για την λελογισμένη αύξηση της στρατιωτικής θητείας, εάν κριθεί από τους ειδικούς ότι χρειάζεται, όχι για λόγους αξιομάχου του στρατεύματος, αυτό δεν αμφισβητείται, αλλά για λόγους πληρέστερης εκπαίδευσης των εφέδρων οπλιτών μας και την καλύτερη ενίσχυση των επαγγελματιών οπλιτών μας. Μια πλήρης εκπαίδευση θα ήταν προς όφελος όλων και ιδίως των στρατεύσιμων.