Αποκλείστηκε το Σύνταγμα: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ ΠΠ από συνεργείο της ΕΥΔΑΠ! (φωτο)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς συνεργεία της ΕΥΔΑΠ που έκαναν εργασίες βρέθηκαν μπροστά σε μια οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην συμβολή Ερμού και Νίκης στο Σύνταγμα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και αποκλείστηκε η περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

Ομάδα έμπειρων πυροτεχνουργών του Τάγματος Εξουδετερώσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) σπεύδει στην πλατεία Συντάγματος, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Το ΤΕΝΞ είναι μονάδα του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και η έδρα της είναι στην Αθήνα, στο Στρατόπεδο «Λοχαγού Καποτά» στο Μενίδι, αλλά οι επιχειρησιακές της ομάδες επιχειρούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, μονίμως (και εκ περιτροπής) στον Έβρο, και εκτάκτως όπου και όποτε κληθούν.

Η Αθήνα, ως γνωστόν ούτε κατά την είσοδο των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941, ούτε και κατά την αποχώρησή τους, τον Οκτώβριο του 1944, βομβαρδίστηκε ούτε από τους Γερμανούς, ούτε και από τους Συμμάχους.

Η οβίδα αυτή είναι κατάλοιπο των Δεκεμβριανών καθώς μόνο τότε έλαβαν χώρα φονικές μάχες στο κέντρο των Αθηνών μεταξύ των νόμιμων κυβερνητικών δυνάμεων και του ΕΛΑΣ ο οποίος εκπροσωπούσε τις δυνάμεις των κομμουνιστών.