Γιάφκα στο Κουκάκι: Η προκήρυξη της ΟΛΑ ανοίγει το δρόμο για καλάσνικοφ και συνεργούς!

Τους συνεργάτες του 42χρονου και τα καλάζνικοφ – σφραγίδα της Ο.Λ.Α., αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τα πρωτα αποτελέσματα των Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα από την επιχείρηση της περασμενης Πέμπτης στο σπίτι του 42χρονου, έχουν αρχίσει να «μιλάνε» και μετά τα πρώτα αποτελέσματα που έδειξαν ότι κατείχε μέσα σε σκληρό δίσκο αρχειο σε μορφή PDF, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), στις 24-11-2015, οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ εκτιμούν οτι είναι πολύ κοντα στον εντοπισμό των καλάζνικοφ που χρησιμοποίησε η οργάνωση στην πρώτη της φάση πριν περάσει στις επιθέσεις με βόμβες.

Αν και αρχικά υπηρχε η εκτίμηση ότι τα καλάζνικοφ – σφραγίδα είχαν καταλήξει στον πάτο της θαλασσας, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα χαμένα όπλα είναι κάπου κρυμμένα και οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι θα τα βρουν.

Παράλληλα, νέα στοιχεία οδηγούν τις έρευνες στους 4 με 5 συνεργάτες του 42χρονου που ουσιαστικά αποτελούν και τον επιχειρησιακο πυρήνα της Ο.Λ.Α. Οι αστυνομικοί εκτιμουν οτι σύντομα θα υπαρξουν καταιγιστικες εξελίξεις στην ιστορία με την τρομοκρατία.

Τέλος, οπως αναφέρεται και στην ανακοινωση της ΕΛ.ΑΣ για το αρχείο «Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή», ετσι με δεδομένο οτι στο αρχείο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο εκτιμούν οτι ο 42χρονος είναι ο συντακτης των προκηρυξεων.