Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική -Βρέθηκαν σφαίρες και εκρηκτικά σε γιάφκα στο Κουκάκι!

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, μετά από έρευνες σε σπίτια στην Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν σφαίρες και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν εκρηκτικά και όπλα σε γιάφκα στο Κουκάκι. Ειδικότερα, χθες, έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών. Όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ.

Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

H επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα 36 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, πρόκειται για παλιούς γνώριμους, με τις Αρχές να ερευνούν τη σχέση τους με την εσωτερική τρομοκρατία και με την ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Ενας από αυτούς φέρεται να έχει εμπλοκή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον άνδρα που νοίκιαζε την αποθήκη και ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.

Σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη.

Πραγματοποιούνται 4 κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Τα χτυπήματα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών
Από το 2013 έως το 2018 η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έχει πραγματοποιήσει εννέα χτυπήματα, χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ, ρουκέτες, ακόμα και βόμβες μεγάλης ισχύος. Από τις εννέα ενέργειες, η μία (στις 12 Δεκεμβρίου του 2016) στο υπουργείο Εργασίας ήταν αποτυχημένη. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2017, τοποθέτησαν βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank, επί της οδού Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία και εξερράγη και προκάλεσε ζημιές, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος και πυροβόλησαν εναντίον του σκοπού μία φορά, στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως. Τελευταίο γνωστό χτύπημα ήταν αυτό εναντίον του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, τον Δεκέμβριο του 2018.

Αναλυτικά τα χτυπήματα της ΟΛΑ:

Στις 14 Ιανουαρίου 2013 σημειώθηκε η πρώτη επίθεση της οργάνωσης με καλάσνικοφ. Οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον των τότε γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 «γάζωσαν» με δύο καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.
Στις 12 Ιανουαρίου 2014 εκτόξευσαν ανεπιτυχώς ρουκέτα κατά της αντιπροσωπείας της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, χωρίς αυτή να εκραγεί.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 μέλη της οργάνωσης πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό.
Στις 24 Νοεμβρίου 2015 η οργάνωση τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του ΣΕΒ, ο οποίος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο και στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, επί της οδού Ξενοφώντος στο κέντρο της Αθήνας.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 η οργάνωση τοποθέτησε βόμβα με σακίδιο έξω από το υπουργείο Εργασίας, η οποία δεν εξερράγη.
Στις 19 Απριλίου 2017 η οργάνωση τοποθέτησε βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank, επί της οδού Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία και εξερράγη, προκαλώντας ζημιές.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 η οργάνωση τοποθέτησε βόμβα μεγάλης ισχύος και μέλη της πυροβόλησαν εναντίον του σκοπού μία φορά, στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως.
Στις 17 Δεκεμβρίου 2018 η οργάνωση τοποθέτησε βόμβα στο κτίριο της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο. Η επίθεση είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο κτίριο του σταθμού και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.