Πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο με 156 «ναι»!

Η  απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό μεταβλήθηκε επίσημα από τη Βουλή σε αφαίρεση βαθμών, το χάπι χρυσώθηκε για ΠΑΟΚ-Ξάνθη και με ψήφους 156-90.
Το νομοθετικό διάταγμα πέρασε, και πλέον ο δικαστής του Πρωτοβάθμιου έχει στα χέρια του την «απόφαση» από το Κοινοβούλιο. Σε σύνολο 246 Βουλευτών που ψήφισαν και με ψήφους156-90, η ελληνική Βουλή πέρασε το νόμο που χρυσώνει το χάπι σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την απόφαση της ΕΕΑ και ουσιαστικά στέλνει πλέον το πρωτάθλημα στον Πειραιά. Η μίνιμουμ επιβολή ποινής -5 βαθμών (φτάνει ως τους -10) αλλάζει τους συσχετισμούς στη μάχη του πρωταθλήματος.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, ουσιαστικά ο αθλητικός της Superleague… οδηγείται στην απόφαση να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών τόσο τον Δικέφαλο του Βορρά, όσο και την ακριτική ομάδα. 

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπήρξαν τελικά “διαρροές” για την Κυβέρνηση στην ψηφοφορία. Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόφγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν. Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στις ΗΠΑ προ δύο ημερών, δεν έχει δοθεί επί του παρόντος εξήγηση για την απουσία του.