Άνγκελα Μέρκελ: Για πρώτη φορά μιλάει για το τρέμουλο και την υγεία της!

Στην παγκόσμια συζήτηση σχετικά με την υγεία της παρενέβη η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ το Σάββατο (29.6.2019) από την Οσάκα, όπου συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής της G20.

«Δεν έχω κάτι να αναφέρω, είμαι καλά…», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τρέμουλο που συνέβη δύο φορές τις τελευταίες ημέρες «όπως ήρθε, έτσι θα φύγει». Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο η κατάσταση να επιδεινώθηκε από την δική της έντονη προσπάθεια να ελέγξει το επεισόδιο τρόμου.

Την ίδια ώρα στην Γερμανία, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ απολογήθηκε για την χθεσινή (σ.σ. Παρασκευή 28.6.2019) της τοποθέτηση, στην οποία συνέδεσε την κλιματική αλλαγή με την κατάσταση της υγείας της κ. Μέρκελ.

Κατά την διάρκεια δηλώσεων για το κλίμα, η κ. Μπέρμποκ είχε αναφέρει ότι «ακόμη και για την Καγκελάριο είναι σαφές ότι αυτό το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει επιπτώσεις στην υγεία», ενώ είχε σημειώσει ότι αν και στην Γερμανία ανεβεί πολύ η θερμοκρασία, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, «ο καθένας που θα σταθεί μια ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο, θα αρχίσει να τρέμει – η ζέστη δεν σταματά ούτε για τις Καγκελαρίους».

Το Σάββατο (29.6.2019), σε ανάρτησή της στο Twitter, η συμπρόεδρος των Πρασίνων έγραψε: «Αυτή η δήλωση ήταν λάθος. Συνέδεσα απερίσκεπτα κάποια θέματα που δεν συνδέονται» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την Άνγκελα Μέρκελ.