Απίστευτο 20χρονος κατήγγειλε αστυνομικούς για ξυλοδαρμό στην Κρήτη

Τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς το Σάββατο το βράδυ στο Ηράκλειο καταγγέλει ένας πατέρας

Στο σημείο βρισκόταν περίπου 100 άτομα όταν εκλήθη η αστυνομία. Η θέα των αστυνομικών διέλυσε την οργάνωση αυτού του αυτοσχέδιου αγώνα όμως οι αστυνομικοί με περιπολικά προσπάθησαν να συλλάβουν και κάποιους από τους συμμετέχοντες.

Ο γιος μου ανέφερε μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος.

Η αστυνομική αυτή βία όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου ξεκίνησε όταν του είπαν να πέσει στα γόνατα την ώρα που ο νεαρός τους είπε ότι έχει εγχειριστεί με μηνίσκο στο γόνατο γεγονός που δεν έλαβαν υπόψιν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια και ενώ τους είπε ότι έχει πρόβλημα και στον ώμο εκείνοι του γύρισαν τα χέρια για να του περάσουν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό μέγαρο. Έπειτα σύμφωνα με τον πατέρα, τον άφησαν ελεύθερο μετά την εξακρίβωση των στοιχείων και καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Στη συνέχεια πήγαν και οι δύο στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις τα τραύματα που είχε στο σώμα του.

Ο πατέρας ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και καταγγέλει αστυνομική βία ενώ για το λόγο αυτό υποβάλλει μήνυση και ιατροδικαστική εξέταση.

Τι λέει ο πρόεδρος των αστυνομικών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηράκλειου Νίκος Καλομοίρης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό αναφέροντας πως θα ερευνηθεί το συμβάν εάν υποβληθεί μήνυση.Παράλληλα όμως είπε ότι κανείς δεν προσάγεται εάν δεν υπάρχει λόγος και ότι τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις διεξάγονται εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες κόντρες και παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ απ΄ότι έμαθε και ο ίδιος υπήρξε εξύβριση από τους συγκεντρωμένους.

Επίσης πρόσθεσε ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσαγωγή και εάν υπήρξε αντίσταση η οτιδήποτε άλλο εφόσον υπάρξει επίσημη καταγγελία.

 

Πηγή: makeleio.gr