Ασφυξία στα νοσοκομεία από το τσουνάμι εισαγωγών

Που οφείλεται

Το τρίτο επιδημικό κύμα κορωνοϊού στη χώρα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αφήνοντας κάθε μέρα χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες ασθενείς και δεκάδες νεκρούς στο πέρασμά του και «παγώνοντας» προς το παρόν τον σχεδιασμό για την επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων.

«Νοσηλεύουμε πλέον ανθρώπους του ίδιου οικογενειακού περιβάλλοντος» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής πνευμονολογίας και γιατρός στο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης. «Έχουμε οικογένειες ολόκληρες τέσσερα, πέντε άτομα και οι τρεις νοσηλεύονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Τον τελευταίο μήνα αυτό που ακούμε είναι εργασιακός χώρος, κοινωνικές επισκέψεις και χαλάρωση των μέτρων. Δηλαδή πήγα μίλησα με κάποιον χωρίς μάσκες σε έναν εργασιακό χώρο που ήμασταν τρία άτομα”,πρόσθεσε.
Ο κ. Λουκίδης εκτίμησε ότι η επιθετική αύξηση που υπάρχει τον τελευταίο μήνα ανεβαίνει και την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα έχουν μεγάλη πίεση γιατί οι εισαγωγές και η βαρύτητα βγαίνει σε δεύτερο χρόνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το λιανεμπόριο θα μπορούσε να να ανοίξει υπό όρους καθώς όπως εξήγησε είχε το μικρότερο ποσοστό ευθύνης στην αύξηση των περιστατικών.

Οι πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία οφείλονται, σύμφωνα με τους  ειδικους στην επίπτωση της έκρηξης κρουσμάτων που σημειώθηκε στην Αττική από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά.