Μπαχτσελί: Μας ανήκουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Οικονόμου: Ξεπερνά τα όρια του γραφικού

Σε ένα νέο ανθελληνικό παραλήρημα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απείλησε… θεούς και δαίμονες, απηύθυνε διάγγελμα στην… υφήλιο και όχι μόνο στην Τουρκία και κάπως έτσι, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, το «τερμάτισε».

«Διακηρύσσω σε όλο τον κόσμο…» είπε με στεντόρεια φωνή ο Μπαχτσελί «…πως δεν θα τσαλαπατήσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στα νησιά και θα βγάλουμε τα μάτια όσων εποφθαλμιούν τα δικαιώματά μας»!

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» ισχυρίστηκε ακόμη ο Μπαχτσελί, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Οικονόμου: Ξεπερνά τα όρια του γραφικού

Λίγη ώρα μετά τις νέες, προκλητικές, κορώνες του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας, όπου θα βρεθεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπαχτσελί μίλησε για «κρεσέντο παροξυσμού και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια».

«Όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας».

«Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή. newsit.gr