Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ γιατί…

Χρυσοχοΐδης: Δεν χωρά κομματισμός στο Δημόσιο.

Χρυσοχοΐδης: Παραπέμπει στην παρουσία του Αριστείδη Ανδρικόπουλου στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλει ότι «θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις». Σε επίσημη δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου, προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει χαρακτηριστικά οτι «σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας» παραπέμποντας ουσιαστικά στην παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ευρωεκλογές αλλά και στη λογική του πρώην αρχηγού, πλέον, της ΕΛΑΣ να συμπεριφέρεται ως κομματικό στέλεχος.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα» καθώς λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, για την ανάδειξη αρχηγού και έτσι χρέη για τις επόμενες ημέρες φυσικού προϊστάμενου της ΕΛ.ΑΣ θα εκτελεί ο υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η επιλογή του κ. Χρυσοχοΐδη την Τρίτη το απόγευμα να αποκλείσει τους πέντε αντιστρατήγους, τον υπαρχηγό, τον επιτελάρχη, την Γενική Επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδας είχε δείξει ότι δεν τους υπολογίζει για την επόμενη μέρα της Ελληνικής αστυνομίας.

Η παρουσία του Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση Τσίπρα στις 24 Μαΐου στο Σύνταγμα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε δώσει το παρών και στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην Ξάνθη με κύκλους του υπουργείου Προτασίας του Πολίτη να υποστηρίζουν τότε ότι για την Αθήνα πήγε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για να εποπτεύσει τα μέτρα.

Επίσης για την Ξάνθη ότι έγινε «συμπτωματικά» αφού μαζί με την αντιστράτηγο και νούμερο 3 στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη συνόδευαν σε περιοδεία στη Θράκη την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.»