Δεν έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει το 20% των αστυνομικών σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε rapid test και «τηρούν όλα τα μέτρα» κατά τη διάρκεια των ελέγχων

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε rapid test και «τηρούν όλα τα μέτρα» κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Σχετικά με τους αστυνομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει, ο Τάκης Θεοδωριακάκος, μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», αποκάλυψε ότι το ποσοστό αυτό είναι 20%.
Επίσης, είπε ότι τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών, στοιχείο που δείχνει ότι η προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης αποδίδει ενώ εκτίμησε ότι οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν περαιτέρω.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην Αστυνομία είπε πως υπάρχει πλειάδα υπηρεσιών και πως όσοι υπηρετούν στην Αστυνομία δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ
Για την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι υπογράφησαν συμφωνίες για την αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ελλάδα και ΗΠΑ συμφώνησαν να είναι κοινή η εκπαίδευση αστυνομικών τους στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση των εν λόγω εγκλημάτων και της τρομοκρατίας.
Συνεχίζονται οι βολές κατά Σκέρτσου για τους αστυνομικούς που δεν μεταδίδουν τον Κορονοϊο
Σε ερώτηση για τις αλλαγές στην ΕΛΑΣ είπε πως έχει ενισχυθεί το τηλεφωνικό κέντρο του 100 ούτως ώστε να ανταποκρίνεται αμέσως η Άμεση Δράση στις κλήσεις των πολιτών. Επίσης, το υπουργείο εντός του 2022 προχωρά τις διαδικασίες για προμήθειες καμερών στις στολές των αστυνομικών και των περιπολικών της άμεσης δράσης.

Ο υπουργός ανέφερε πως την επόμενη Δευτέρα ξεκινά η επανεκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ θα προχωρήσει η ψηφιοποίηση σειράς υπηρεσιών της ΕΛΑΣ ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε πως έχουν αυξηθεί οι περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: makeleio.gr