Δραματικές καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου

Σημαντικές καταστάσεις με ασθενείς σε ράντζα και σε φορεία ακόμη και επί μέρες περιγράφει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας τα όσα βιώνουν οι ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι διάδρομοι σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας έχουν γεμίσει με ασθενείς σε ράντζα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, συνολικά επτά κλινικές έχουν μετατραπεί σε κλινικές κοροναϊού. Μεταξύ αυτών η Οφθαλμολογική, η Α’ Παιδιατρική, η Α’ Ορθοπεδική και άλλες.

«Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν θα καταστήσουμε τα νοσοκομεία μονοθεματικά. Υπάρχουν είπε και τα γενικά περιστατικά. Αυτοδιαψεύθηκαν. Έκοψαν τα χειρουργεία. Συνεχώς μετατρέπουν γενικές κλινικές σε κλινικές κοροναϊού. Πολλά περιστατικά άλλων παθήσεων νοσηλεύονται σε ράντζα, φορεία», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής και οργής».

Πηγή: in.gr