Δύο μαθητές από τη Λέρο έγραψαν κώδικα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εκπληκτική διάκριση για τα δυο τρομερά 10χρονα

Ο  Βασίλης Χάνας και η  Κάτια Κουβά είναι οι 10χρονοι μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό

Συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Mission Zero» έλαβε η Λέρος, o οποίος δίνει τη δυνατότητα στους νέους ηλικίας έως 14 ετών να «μπουν» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να «τρέξουν» τον δικό τους κώδικα.

Οι νησιώτες συμμετέχοντες είναι ο Βασίλης Χάνας και η Κάτια Κουβά, δύο μαθητές μόλις 10 ετών, οι οποίοι θα συμβάλουν στο έργο των αστροναυτών μέσω ενός λογισμικού προγράμματος που θα στέλνει μηνύματα σε εκείνους και που θα καταγράφει τις μετρήσεις υγρασίας.

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, στέλνει τα θέρμα του συγχαρητήρια στους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Δείτε τη δημοσίευσή του:

«Συμμετοχή της Λέρου στην Ευρωπαϊκή Πρόκληση AstroPi Mission Zero

Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η Λέρος έλαβε μέρος τον Μάρτιο του 2021 στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Mission Zero με δυο συμμετέχοντες, τον Βασίλη Χάνα και την Κάτια Κουβά, δυο μαθητές της Λέρου, δέκα χρονών.

Το Mission Zero αποτελεί ένα διαγωνισμό προγραμματισμού και επιτρέπει σε συμμετέχοντες έως 14 ετών την ευκαιρία να τρέξουν τον κώδικά τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!
μάδες ή άτομα γράφουν ένα απλό πρόγραμμα για να εμφανίσουν ένα μήνυμα καθώς και τις μετρήσεις υγρασίας σε έναν υπολογιστή Astro Pi, για να τα βλέπουν οι αστροναύτες καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες στον ISS.

Το λογισμικό που έγραψαν θα εκτελεστεί στο διάστημα, στον υπολογιστή Astro Pi του ISS, τον ερχόμενο Μάιο.

Στα προγράμματα τους το πρώτο μήνυμα που εμφανίζεται είναι η λέξη «Λέρος» και έπειτα οι πληροφορίες που χρειάζεται να δει ο αστροναύτης του ISS, όπως για παράδειγμα η τιμή της υγρασίας, που ήταν μέρος του διαγωνισμού.

Ο Δήμαρχος Λέρου συγχαίρει και ευχαριστεί τους μαθητές και τους γονείς των παιδιών για τη συμμετοχή τους και η πρωτοβουλία τους αυτή να γίνει παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά.»
πηγή. Protothema.gr