Δυο νέοι ηθοποιοί – σκηνοθέτες μπαίνουν στο στόχαστρο των ερευνών

Νέους φακέλους κατέθεσε στη δικαιοσύνη ο Πασχάλης Τσαρούχας


Νέες εξελίξεις στο ελληνικό #metoo. Ακόμα δυο πρόσωπα του θεάτρου, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν απασχολήσει τις προηγούμενες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας, περιλαμβάνονται στους φακέλους που παρέδωσε κατά την δεύτερη του επίσκεψη στις εισαγγελικές αρχές ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των Ηθοποιών.
Ο Πασχάλης Τσαρούχας γνωστοποίησε στον εισαγγελέα άλλες 18 καταγγελίες οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 20 που είχαν κατατεθεί από τον ίδιο στις 24 Φεβρουαρίου. Έτσι ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων με αναφορές σε βιασμούς, απόπειρες βιασμών και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου έφτασαν πλέον τις 38.
Έκτος όμως από τα ονόματα των τριών – σκηνοθετών που έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με τις αποκαλύψεις γύρω από το χώρο του θεάτρου, στη λίστα που κατέθεσε χθες ο Πασχάλης Τσαρούχας υπάρχουν κι άλλα δύο πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Ο ένας από αυτούς είναι γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός. Τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση ήταν περίπου πριν από δύο χρόνια, καθώς συμμετείχε σε δημοφιλή σίριαλ. Ο καλλιτέχνης αυτός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το περιστατικό έχει γίνει σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.
Το δεύτερο νέο πρόσωπο είναι διακεκριμένος ηθοποιός, ο οποίος για τουλάχιστον 40 χρόνια έχει προσφέρει πολλές στιγμές διασκέδασης τόσο στις θεατρικές παραστάσεις που συμμετείχε, όσο και στις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Και αυτός έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση.
Από τις χθεσινές 18 καταγγελίες που κατατέθηκαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μόνο μια είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς αφορά απόπειρα βιασμού.