Εκλογές 2019: Κατέβασαν ρολά σε εκλογικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία για να πάρουν το μεσημεριανό τους (pic)

Εκλογές 2019: Θέλουμε να φάμε να περιμένετε.

Εκλογές 2019: Στη Μαλεσιάδα στον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας βάλανε “λουκέτο” στο εκλογικό τμήμα που βλέπετε και στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, για να πάρουν το μεσημεριανό τους. Aυτό είχε ως αποτέλεσμα  οι πολίτες που προσέρχονταν στις κάλπες του εν λόγω τμήματος προκειμένα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (14.00-15.00) να επιστρέφουν σπίτια τους.

Ρε αδέρφια δεν σας είπαμε να μην φάτε – προς Θεού – αλλά μην κλείνετε και το εκλογικό τμήμα και ταλαιπωρείτε τους συντοπίτες σας. Κάποιοι ήρθαν να ψηφίσουν από μακριά και να φύγουν. Πρέπει να σας περιμένουν να φάτε κιόλας;

Exit Poll: Παγιώνεται η διαφορά-Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Exit polls 2019: Φαίνεται πως παγιώνεται η διαφορά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των exit poll. Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει τι ακριβώς θα γίνει με τα δύο μικρά – νεοσυσταθέντα κόμματα τα οποία κινούνται πάνω στο 3%.Σε περίπτωση που έχουμε 5κομματική βουλή το πρώτο κόμμα θα έχει περίπου 167-170 έδρες. Να σημειωθεί ότι όλα είναι ρευστά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Να αναφερθεί ότι οι διαφορές μεταξύ του πρώτου exit poll και του τρίτου exit poll είναι ιδιαίτερα σημαντικές κυρίως λόγω της σύνθεσης των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωϊνές ώρες ψηφίζουν οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες ενώ υπάρχει μαζική προσέλευση κομματικών στελεχών προκειμένου να δοθεί η εικόνα «παράστασης νίκης».

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η συμμετοχή είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις ευρωεκλογές ενώ αυξημένη είναι και η συμμετοχή των νέων.