Παρέμβαση Μητσοτάκη για το ποδόσφαιρο: Θα ληφθούν μέτρα – Δεν θα υπάρξει διακοπή

Παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναβάθμιση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Φήμες ήθελαν να ανακοινώνει ακόμη και προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγήσει το πολιτικό σκεπτικό της απόφασής του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν πως ο κ.Μητσοτάκης θα τονίσει ότι είναι διατεθειμένος να πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες του ποδοσφαίρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, φαίνεται να μπαίνει για ακόμα μία φορά μπροστά, ώστε να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάστηκαν και κυρίως να μην επιτρέψει στα πράγματα να εκτροχιαστούν. Εξάλλου, βουλευτές και στελέχη του κόμματος του εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις πρακτικές του Λευτέρη Αυγενάκη, παρ’ ότι ο ίδιος υπεραμύνθηκε των επιλογών του.Δεν αποτελεί πάντως μυστικό ότι τη δεδομένη στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολόγησε από χθες τις εξελίξεις της σημερινής παρέμβασής του. Ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι σε μία τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος δίνει αγώνα δρόμου ώστε να ανασχέσει την τουρκική προκλητικότητα, δεν επιθυμεί περιττές εντάσεις και διχασμούς.