Ελκυστικός ΠΑΟΚ: Η ομάδα έμαθε τον Φερέιρα!

Ελκυστικός ΠΑΟΚ: ήταν ελκυστικός με τον βασικό του κορμό.

Ελκυστικός ΠΑΟΚ:  ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ελκυστικός, κερδίζοντας με άνεση και καλό ποδόσφαιρο την Σιντ Τρουίντεν που ξεκινά το πρωτάθλημά της το ερχόμενο Σάββατο.

Όπως είχε ενημερώσει από την πρώτη φάση της παρουσίας του στην Ολλανδία ο Αμπέλ Φερέιρα, αυτή η φάση θα χρησιμοποιηθεί για να πάρει χρόνο ο κορμός της ομάδας.

Αν σήμερα ο ΠΑΟΚ λοιπόν είχε να δώσει επίσημο παιχνίδι, ο Φερέιρα θα χρησιμοποιούσε την ενδεκάδα που δήλωσε. Του το χάλασαν οι στομαχικές διαταραχές του Γιαννούλη, αλλά το μήνυμα πέρασε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ελκυστικός με τον βασικό του κορμό. Πολύ γρήγορη επιθετική μετάβαση, καλές συνεργασίες, τρία γκολ σε 48 λεπτά, μία φάση από την κακή τοποθέτηση του Ροντρίγκο σε κόντρα επίθεση από δικό του κόρνερ.

Ουσιαστικά πλην του Ροντρίγκο, μοναδική αλλαγή σε σχέση με πέρυσι στην ενδεκάδα ήταν ο Αουγκούστο, αλλά το βασικότερο, η μετατόπιση του Ελ Καντουρί στον φυσικό του χώρο.

Ο Μαροκινός, δίνει απίστευτη ποιότητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και όταν ανέβει το επίπεδο των αντιπάλων ίσως χρειαστεί ένα πιο αμυντικογενές εξάρι από τον Αουγκούστο που τα πήγε περίφημα και σήμερα, όμως χρειάζεται κι άλλο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρόνο για να γίνει τοπ. Κρατάμε όμως το ότι έχει εξαιρετικά στοιχεία.

Αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για να παίξει τα παιχνίδια του, αρκεί να βρει έναν δυναμικό αμυντικό μέσο. Γιατί είναι σαφές πως υπάρχουν στιγμές που η αμυντική του μετάβαση μπάζει. Όμως σε όλα τα άλλα κομμάτια αγώνα, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο παρά την αλλαγή προπονητή.

Η μαγκιά του Φερέιρα, είναι πως μέσα σε είκοσι μέρες, έχει καταφέρει να περάσει μεγάλο κομμάτι της τακτικής του φιλοσοφίας στην ομάδα.

Βλέπουμε ξεκάθαρα τις τοποθετήσεις που θέλει, βλέπουμε ξεκάθαρα τον ρυθμό που θέλει να δώσει, βλέπουμε ξεκάθαρα μία άνεση των παικτών του μέσα στο παιχνίδι.

Ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ, δεν ήταν μία κακή ομάδα. Ήταν πολύ ανώτερη της Ουνιβερσιτάτε Κλουζ και ήταν σε πολύ υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας μιας και ξεκινά το πρωτάθλημα της την ερχόμενη εβδομάδα.

Στα μεταγραφικά, του Μπράνταριτς είναι στη κόψη του ξυραφιού μιας και η Κάλιαρι θέλει να εκμεταλλευτεί την πίεση χρόνου του ΠΑΟΚ.

Θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσει άμεσα για να έρθει απευθείας στην Ολλανδία.

Για τον Κοεντράο, ότι και να λέμε είναι μία περίπτωση που κινεί το ενδιαφέρον. Τεράστια ποιότητα, απίστευτες παραστάσεις, μία μεταγραφή πολυτέλειας για ελληνική ομάδα.

Εκτίμηση κάνω και πιστεύω πως θα πει το ναι. Κακά τα ψέματα, είναι από τις περιπτώσεις που θέλω να τις δω να ευημερούν στον ΠΑΟΚ.

sdna.gr/Σταύρος Κόλκας