Ενωτικός ο Μητσοτάκης: Το γαλάζιο στον χάρτη είναι το γαλάζιο της πατρίδας μας!

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη νέα μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μετά τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέγραψε νίκη στις 12 από τις 13 περιφέρειες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο χάρτης βάφτηκε γαλάζιος αλλά δεν είναι το γαλάζιο της παράταξής μας αλλά της πατρίδας».

Δήλωση Μητσοτάκη

Απευθυνόμενους στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν είπε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι «να ενώσουν τις κοινωνίες και να δουλέψουν για το καλό των πολιτών».

Ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, σε πέντε εβδομάδες, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «τότε θα πάρουμε όλοι μαζί την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας. Θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή, θα γυρίσω όλη τη χώρα, πόλη-πόλη, χωριό-χωριό. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε και στην οποία έχουν θέσει όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες».

«Για εμάς δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μοναδικό κριτήριο είναι η ζωή σε κάθε περιφέρεια και δήμο να γίνει καλύτερη» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ σημείωσε ότι «κυρίως αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες από ένα σύστημα που ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών είπε ότι «δώσαμε πολιτική διάσταση στις περιφεριακές εκλογές γιατί θέλουμε τιους περιφερειάρχες συμμαχους και χαίρομαι γιατί σήμερα στις 12 από τις 13 περιφέρειες επικράτησαν στελέχη που προέρχονται από τη μεγάλη πολιτκή οικογένεια συμπεριλαμβανομένης της Αττικής που κατοικί ο μισός πληθυσμός της χώρας».

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Σήμερα η Ελλάδα εξέλεξε τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες της. Τους συγχαίρω όλους και διαβεβαιώνω όλους τους Έλληνες ότι, εφόσον με εμπιστευθούν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η επόμενη κυβέρνηση, αλλά και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα τους. Για μας δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία μας με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Μοναδικό κριτήριο, μοναδικός στόχος είναι η ζωή σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο να γίνει καλύτερη για όλους.

Το πρόγραμμά μας μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και διασφαλίζει, επιτέλους, οικονομική αυτοτέλεια στην αυτοδιοίκηση. Κυρίως, όμως, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε και, δυστυχώς, ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης. Δώσαμε από την αρχή πολιτική διάσταση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών. Γιατί θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Αλλά και στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Και χαίρομαι γιατί σήμερα στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας επικράτησαν στελέχη που προέρχονται από την μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας. Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα γαλάζιος. Μόνο που, στην προκειμένη περίπτωση, το γαλάζιο δεν είναι το χρώμα της παράταξής μας, αλλά το χρώμα της πατρίδας μας. Γιατί τα εκλεγμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, ασχέτως της προέλευσής τους, γνωρίζουν ότι πρώτη τους προτεραιότητα είναι να ενώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να δουλέψουν για το καλό όλων των πολιτών. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, γιατί μας περιμένει σκληρή δουλειά!

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δρομολόγησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε 5 εβδομάδες από τώρα, έρχονται κρίσιμες βουλευτικές εκλογές. Τότε θα πάρουμε, όλοι μαζί, την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας. Θα βρεθώ -και πάλι- στην πρώτη γραμμή για έναν ήπιο, πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Με αλήθειες, με σχέδιο, με επιχειρήματα. Θα γυρίσω και πάλι όλη την Ελλάδα. Πόλη-πόλη, χωριό-χωριό. Με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για τη νέα, φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Και στην οποία έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Σας ευχαριστώ.