Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας του 5χρονου που χαροπαλεύει – Τα πιθανά σενάρια

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο πατέρας του παιδιού, που ήταν μεθυσμένος και μόνος με τα παιδιά στο σπίτι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, έχει συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κολωνού για παραμέληση ανηλίκου. Η μητέρα των τριών αγοριών δεν ήταν στο διαμέρισμα όταν έγιναν όλα αφού, όπως ανέφεραν γείτονες στο newsit.gr, δουλεύει ταξί και πολλά βράδια, λείπει με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι είτε με τον πατέρα τους είτε μόνα τους.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν ότι ο πατέρας των παιδιών, όντας μεθυσμένος, κοιμόταν με ένα από τα τρία παιδιά στο κρεβάτι του. Ο 5χρονος φαίνεται να ήταν μόνος σε κρεβάτι άλλου δωματίου και ο 7χρονος αδερφός του ενδέχεται να έπαιζε με αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Η μια εκτίμηση της πυροσβεστικής είναι πως ο 7χρονος ίσως, παίζοντας με τον αναπτήρα, να ξεκίνησε μια μικρής έκτασης φωτιά σε διάδρομο του σπιτιού. Το δεύτερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από την κουζίνα, αφού βρέθηκε ένα μαγειρικό σκεύος εκεί και θα εξεταστεί από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που θα ρίξει και φως στα πραγματικά αίτια της φωτιας.

Ο καπνός από τη φωτιά γέμισε πολύ γρήγορα το χώρο, με αποτέλεσμα ο 5χρονος να εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα.

Η εστία της φωτιάς φαίνεται πως ήταν πολύ μικρή αλλά οι καπνοί, καθώς καίγονταν πανιά και ρούχα, ήταν πυκνοί. Χρειάστηκε να φτάσει η Πυροσβεστική στο σπίτι, την οποία κάλεσαν οι γείτονες όταν είδαν τους καπνούς, για να ξυπνήσει ο πατέρας των παιδιών!

Η εστία της φωτιάς ήταν δίπλα στο δωμάτιο όπου βρέθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του ο 5χρονος. Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο διαμέρισμα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του newsit.gr.

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική στο φλεγόμενο διαμέρισμα, έψαχνε το 5χρονο αγοράκι και τελικά το βρήκε στο δωμάτιο και το ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης αλλά το παιδί δεν ανταποκρινόταν και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αττικόν, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται διασωληνωμένο, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου

 

ΠΗΓΗ. Newsit.gr