ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Φεύγουν οι Ολλανδοί, έρχεται η Μαριάννα Λάτση

Τι οδήγησε στην αποεπένδυση, πώς ολοκληρώνονται οι πυρετώδεις διεργασίες

Τη συμμετοχή των Ολλανδών θα αποκτήσουν η Μ. Λάτση και ο μεγαλομέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης που αυξάνει θεαματικά το ποσοστό του- Τι οδήγησε στην αποεπένδυση, πώς ολοκληρώνονται οι πυρετώδεις διεργασίες

Θέμα λίγων ωρών φαίνεται να είναι η αποσαφήνιση της μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της Ολλανδικής Reggeborgh Invest και του επενδυτικού βραχίονα της Μαριάννας Λάτση για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν εντός της ημέρας.

Χθες, παρουσία στην Αθήνα του Χένρι Χόλτερμαν του επικεφαλής του family fund της Reggeborgh Invest φαίνεται ότι επισφραγίστηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, με το ποσοστό των Ολλανδών να επιμερίζεται στην κ. Λάτση και τον κ. Γιώργο Περιστέρη.
Παρότι μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν ήταν είχαν γίνει γνωστά τα ακριβή ποσοστά, πληροφορίες ανέφεραν ότι η πλευρά των Ολλανδών θα ρευστοποιήσει το 28% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 (είχε πουληθεί προ εβδομάδων ένα ποσοστό άνω του 2%) με τον κ. Περιστέρη να αυξάνει θεαματικά το ποσοστό του μετά την συμφωνία σε άνω του 30%. Η αξία του συνολικού πακέτου με βάση τις χθεσινές χρηματιστηριακές τιμές ήταν πάνω από 290 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χαμηλότερη (και τουλάχιστον κάτω από το σημερινό ποσοστό του κ. Περιστέρη) θα είναι η συμμετοχή στο σχήμα της κ. Λάτση το οποίο θα διαμορφωθεί περί το 7%.

 

πηγή: protothema.gr