Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Από το υπόγειο στον εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος – Κατηγόρησε το θύμα ότι του επιτέθηκε

Για να μην του επιτεθούν, ίσως, συγγενείς του θύματος, ο 60χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια ασφαλείας στον εισαγγελέα. Ο δράστης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Τον μετέφεραν από το υπόγειο του κτιρίου, για λόγους ασφαλείας.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το neakriti.gr, φέρεται να υποστήριξε κατά την ομολογία του πως ήταν 42χρόνια μαζί με το θύμα, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Πότε δεν χειροδίκησε, ισχυρίστηκε.

Φρόντισε πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ρίξει ευθύνες και στο θύμα… Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Κατηγόρησε την 56χρονη ότι εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Περιγράφοντας τις στιγμές του φονικού, ο συζυγοκτόνος είπε ότι το πρωί της Κυριακής υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα. Κατηγόρησε το θύμα ότι του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα, όπως είπε, εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Μετά, δεν θυμάται τι συνέβη.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, πήγε στο σπίτι του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο 60χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, κατά την διάρκεια της κράτησης του, αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.