Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνάντηση με παιδιά από ιδρύματα: «Απαγορευόταν να ονειρευτούμε»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μάς συστήνει τους Θανάση, Γιάννη, Μάριαμ και Κριστιάνα, με μια πολύ ευχάριστη αφορμή.

θεμελιώδη αγαθά όπως η μόρφωση δεν είναι καθόλου δεδομένα για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα, χωρίς να καταφέρουν να βρουν ένα σταθερό σπίτι. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για τον Γιάννη, τη Μάριαμ και την Κριστιάνα, που πήραν υποτροφίες για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Η Δόμνα Μιχαηλίδου βγήκε μαζί τους για να το γιορτάσουν, όπως και με έναν νέο άντρα που επίσης έχει μεγαλώσει σε ίδρυμα, τον Θανάση Βισκαδουράκη.

Από τη βραδιά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μοιράστηκε μια σειρά από φωτογραφίες, γράφοντας στη λεζάντα:

«“Απαγορευόταν να ονειρευτούμε. Είστε πολύ τυχερά που έχετε τη δυνατότητα να σπουδάσετε”. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Θανάση Βισκαδουράκη, ο οποίος μεγάλωσε σε ίδρυμα μέχρι τα 17 του, στο δείπνο που οργανώσαμε στον Πειραιά για τον Γιάννη, τη Μάριαμ και την Κριστιάνα για να γιορτάσουμε τις υποτροφίες τους στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μεγάλωσαν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά “Ο Καλός Ποιμήν” και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα. Σήμερα σπουδάζουν και προοδεύουν, δίνοντάς μας χαρά κι έναν παραπάνω λόγο για να προσπαθούμε. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον κοινωνικό ρόλο των Ιδρυμάτων της πόλης μας. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας».

 

πηγη. protothema.gr