Η Τουρκία απειλεί ξανά με το μεταναστευτικό

70.000 άτομα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν προς Ευρώπη

Οι νέες ξεκάθαρες απειλές της Τουρκίας πως θα χρησιμοποιήσει ξανά το μεταναστευτικό έρχονται μέσω των τουρκικών ΜΜΕ. Ενόχληση και επίθεση στις ΗΠΑ και για τα νέα F-16 της Ελλάδας.

Μόλις λίγες ώρες μετά το (νέο) «χαστούκι» από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν που κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία, τα τουρκικά ΜΜΕ εξαπολύουν τις δικές τους απειλές προς την Ελλάδα: πως η Άγκυρα να παίξει ξανά το «χαρτί» του μεταναστευτικού!

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet, που κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό τους για «κονβόι προσφύγων».

Επικαλούμενη ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εφημερίδα αναφέρεται σε γκρουπ στο Telegram και στο Facebook, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Η τοποθεσία των γκρουπ βρίσκεται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία.

Ενόχληση για τα Viper

Πέρα όμως από τα όσα είπαν Μακρόν και Μητσοτάκης, την Τουρκία έχει ενοχλήσει και ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F-16 (σ.σ. έκδοση Viper).

«Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81», έγραψε, επίσης, η Milliyet.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Soczu σημειώνει ότι «η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ».

Από την πλευρά της, η A Haber αναφέρει ότι «μετά τις κρίσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο».

Τα ελληνικά αεροσκάφη είναι από τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε η Lockheed Martin, που σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) παρέδωσαν χθες (12.09.2022) στην Πολεμική Αεροπορία τα δύο πρώτα μαχητικά F-16 Viper, «τα αεροσκάφη επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως».

 

πηγη. newsit.gr