Καιρός – Κακοκαιρία Bogdan: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τις επόμενες ώρες

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Bogdan έχει ξεκινήσει και η δυτική Ελλάδα έχει μπει στο «στόχαστρο».

Τα δυο πρόσωπα του καιρού είναι στα δυτικά βροχές, ισχυρές καταιγίδες, ίσως χαλάζι και ανεμοστρόβιλοι και στα ανατολικά και νότια ζέστη και υγρασία. Η κακοκαιρία Bogdan έρχεται από την Ιταλία και φέρνει κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν. Έως τότε, όμως, η δυτική Ελλάδα μπορεί να… «βουλιάξει».

Σύμφωνα με τα τελευταία νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας τις επόμενες ώρες.

Αναλυτικά αναμένονται:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.
  • Τοπικές βροχοπτώσεις και πιθανές καταιγίδες αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου.
  • Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.
  • Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα κυρίως του Ιονίου, στα παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στη Θράκη.
  • Τα φαινόμενα σταδιακά από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.

ΠΗΓΗ. NEWSIT.GR