Κοριτσάκι εντοπίστηκε σε χαρτόκουτα από αστυνομικούς

Φυλάκιση 15 μηνών στον πατέρα

Συγκλονίζει το Ηράκλειο η υπόθεση με το κοριτσάκι, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε χαρτόκουτα στο κέντρο της πόλης, το απόγευμα της Πέμπτης. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σε άσχημη κατάσταση. Ο 28χρονος Ρομά πατέρας του παιδιού συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών.

Σύμφωνα με το Cretalive, ο 28χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι είχε πάει στο περίπτερο για να αγοράσει μια σοκολάτα για το παιδί και στην επιστροφή αντίκρισε τους αστυνομικούς. Ανέφερε πως φοβήθηκε ότι τον αναζητούσαν για κάποια πιθανή καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και για τον λόγο αυτό, δεν πλησίασε αλλά κρύφτηκε σε κάποιο σημείο του πάρκου και περίμενε να φύγουν οι άνδρες της ΔΙΑΣ

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο περίμενε η 27χρονη γυναίκα του με τα επτά παιδιά τους, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι 13 ετών και το μικρότερο είναι βρέφος. Η ίδια είπε ότι η οικογένειά της θέλει να φύγει από την Κρήτη και να πάει στη Βόρεια Ελλάδα όπου διαμένει η δική της οικογένεια, καθώς τους έκαναν έξωση από το σπίτι στο οποίο έμεναν.

Ηράκλειο αστυνομικοί ΔΙΑΣ

Το μήνυμα των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρήκαν το κοριτσάκι

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που εντόπισαν το κοριτσάκι δηλώνουν πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ την εικόνα του παιδιού μέσα σε μία χαρτόκουτα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί περιέγραψαν το τι συνέβη χθες το απόγευμα. Όπως ανέφεραν μετέβησαν στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, καθώς είχαν λάβει κλήση να ελέγξουν πληροφορία για απόπειρα κλοπής. Μόλις έφτασαν εκεί, όπως επεσήμαναν, κάποιος πολίτης τους υπέδειξε την κούτα όπου μέσα ήταν το κοριτσάκι.

“Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των τριών ανδρών, θέλοντας να καταδείξει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρέθηκε το κοριτσάκι. “Είμαστε πρώτα γονείς και μετά αστυνομικοί”, πρόσθεσε.

Όπως είπαν, το παιδί ήταν ξυπόλυτο, έκλαιγε με αναφιλητά και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για να πει το οτιδήποτε. Το πήραν αγκαλιά, προσπαθώντας να το ηρεμήσουν, βρήκαν κάποια παπουτσάκια και του τα φόρεσαν, του πρόσφεραν σοκολάτες. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα και ενόσω είχαν εστιάσει στο κοριτσάκι, εμφανίστηκε ο 28χρονος άνδρας που – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – ήταν ο πατέρας του.

Η κατάστασή του, όπως είπαν, έδειχνε καθαρά ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου έφτασε λίγο αργότερα και η μητέρα της μικρής.

 

Πηγή: enikos.gr