Κούρτοβικ: Καταθέτω αίτημα διακοπής της ποινής Κουφοντίνα

Θα επικαλεστεί λόγους υγείας

Αίτηση για διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας, καταθέτει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Με την προσφυγή θα ζητείται δηλαδή η ελευθέρωση του πολυισοβίτη για λόγους υγείας, με την επίκληση και του επιχειρήματος ότι σε 7 μήνες εδραιώνει δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα υφ όρων απόλυσης απο τις φυλακές.Παράλληλα η κ. Κούρτοβικ προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η απόφαση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού και να διαταχθεί η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε πως τις τελευταίες ημέρες «μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μια διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου.
Ερωτηθείσα γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νόμική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό», είπε σχετικά ενώ ανέφερε πως κατά τη διαδικασία υπήρχε «από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα».Όπως είπε, οι αποφάσεις δεν τους δόθηκαν επί δύο μήνες και όταν τις είχαν πλέον στα χέρια τους δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων.Κλείνοντας, είπε πως η απεργία πείνας είναι νόμιμο δικαίωμα, που παρέχεται από τον σωφρονιστικό κώδικα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οι κρατούμενοι.