Κοζάνη – Επεισόδια πριν την άφιξη Μητσοτάκη

Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

Με επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους πολίτες και τη ρίψη χημικών, προσπαθούν οι αστυνομικές δυνάμεις να αποκρύψουν την οργή των κατοίκων για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί είχαν στήσει μπλόκο 1,5 χλμ μακριά από το κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με παράγοντες της περιφέρειας.

Εργαζόμενοι και πολίτες είχαν συγκεντρωθεί με μαύρες σημαίες και στεφάνια στα χέρια προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έδωσε βορά στα ξένα συμφέροντα τη ΔΕΗ.

ΚΟΖΑΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
photo kozan.gr

Οι δυνάμεις  των ΜΑΤ είχαν σαφείς εντολές να τους κρατήσουν σε μεγάλη απόσταση προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε χαλαρός και με σπορ εμφάνιση στο κτίριο της Περιφέρειας, χωρίς λόγω του αποκλεισμού και της επίθεσης των ΜΑΤ να δυσαρεστηθεί από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και εργαζομένων για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Μάλιστα δυο φορές κάλεσε τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που τον υποδέχθηκαν να βγάλουν τις γραβάτες τους

«Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Ας έβγαζαν απόφαση να φύγουμε από τον νομό μια και θα ερχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης» επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

 

Πηγή: avgi.gr