Μάστιγα οι ληστείες στην Θεσσαλονίκη

Η εγκληματικότητα στην Θεσσαλονίκη ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ξημερώματα Σαββάτου 6 Νοεμβρίου και ένας 44χρονος εργαζόμενος σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, πέφτει νεκρός όταν 27χρονος ένοπλος δράστης εισβάλει στο μαγαζί, τον χτυπάει με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι και πριν αποχωρήσει τον πυροβολεί εξ επαφής, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση σόκαρε την κοινωνία τη Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δεν αποτελεί τη μοναδική ληστρική επίθεση που καταγράφεται από τις αρχές του έτους. Λίγο καιρό πριν, είχαν προηγηθεί αρκετές ακόμα ληστείες σε παρόμοια καταστήματα – και όχι μόνο – με τους δράστες να μη διστάζουν να απειλήσουν τα θύματά τους με όπλα, ακόμα και μέρα – μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που εξασφάλισε το grtimes.gr, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2021 καταγράφηκαν 297 ληστείες συνολικά στη Θεσσαλονίκη ενώ αντιστοίχως το 2020 ο αριθμός έφτασε τις 302.

Σημειώνεται δε, ότι αρκετούς μήνες της περασμένης χρονιάς, πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown και των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που είχαν επιβληθεί από τη κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει, οι δράστες δεν “μπουκάρουν” μόνο σε σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά πολύ συχνά εντοπίζουν τα ανυποψίαστα θύματά τους στον δρόμο και με την απειλή ή χρήση βίας καταφέρνουν να τους αποσπάσουν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και οτιδήποτε εκτιμούν ότι έχει αξία.

Πηγή: newsit.gr