Μέρκελ για τρέμουλο: «Προσέχω τον εαυτό μου» – Τα νέα σενάρια για την υγεία της

Μέρκελ για τρέμουλο: Ο φόβος της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι ορατός.

Μέρκελ για τρέμουλο: Χωρίς να αλλάξει τίποτε στο πρόγραμμά της, η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαιώνει τον γερμανικό λαό ότι προσέχει τον εαυτό της. Για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν διστάζει να αλλάξει το πρωτόκολλο και να ακούσει καθιστή τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας. Ωστόσο ο φόβος της Μέρκελ για το τρέμουλο είναι ορατός.

Η εικόνα της Γερμανίδας καγκελαρίου να κάθεται σε καρέκλα ενώ ακούει τον εθνικό ύμνο της χώρας της κατά την τελετή υποδοχής της Δανής πρωθυπουργού στο Βερολίνο έκανε χθες το γύρο του κόσμου. Την προηγούμενη ημέρα, άρχισε να τρέμει τουλάχιστον επί ένα λεπτό κατά την τελετή υποδοχής του Φινλανδού πρωθυπουργού. Ήταν το τρίτο δημόσιο τρέμουλο της Γερμανίδας καγκελαρίου μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Η Μέρκελ όμως δεν το βάζει κάτω. Παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για να πείσει τους συμπολίτες της ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά της και να εξαντλήσει την θητεία της (2021).

Για να μην δώσει το δικαίωμα περαιτέρω σχολίων, η Καγκελάριος είχε χθες τη φαεινή ιδέα της καρέκλας. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί!, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ βλέποντας την Καγκελάριο της χώρας τους να κάθεται σε καρέκλα την ώρα που ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας .

H Μέρκελ ζήτησε χθες να αλλάξει το πρωτόκολλο και καθιστή άκουσε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας της κατά την τελετή υποδοχής της Δανής πρωθυπουργού στην Καγκελαρία.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια για την υγεία της δίνουν και παίρνουν , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό Focus:

Ορθοστατικό τρέμουλο ή έλλειψη βιταμίνης B12 , άγχος και φόβος, είναι τα πιθανότερα σενάρια για το τρέμουλο της Μέρκελ που έχει γίνει «case study» των ειδικών.

1. Το τρέμουλο είναι ψυχοσωματικό. Σε περιόδους έντονου άγχους , το τρέμουλο θεωρείται φυσιολογική αντίδραση των μυών.

2. Αντίδραση του σώματος από υποσυνείδητο φόβο.Στην περίπτωση αυτή χορηγούνται αντικαταθλιπτικά. Επιπλέον,
3. Η παροχή συμβουλών σε κάποιον για να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση αυξάνει πραγματικά τα επίπεδα άγχους.

Στο τρίτο δημόσιο τρέμουλο, την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας, η Μέρκελ κάτι μουρμούριζε με τα γερμανικά ΜΜΕ να επιστρατεύουν ειδικούς για να διαβάσουν τα χείλη της .

Ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Antenne Bayern» που επικαλείται ειδικό, υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ψέλλιζε «θα τα καταφέρω» έχοντας δίπλα της τον Φινλανδό πρωθυπουργό.