Μιχαηλίδου: Φέτος θα μπουν 20% περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι διευρυμένα για τη φετινή περίοδο – Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων άνοιξε και θα μείνει ανοιχτή έως τις 12 Αυγούστου

Κατά 20% θα αυξηθούν τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι και τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι διευρυμένα για τους δικαιούχους.

Η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 23 Αυγούστου. Η διαδικασία από πέρυσι μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού. Φέτος θα είναι σημαντικά αυξημένο και το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Επίσης και για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου, είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν το voucher, με τους δικαιούχους να υπολογίζονται περίπου σε 210.000.

Επίσης η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμών θα διευρυνθεί και θα είναι έως τις 5 το απόγευμα.

 

ΠΗΓΗ. Protothema.gr