Μήνυση από 42 κατοίκους για τα πάρτι στη Βαρνάβα: «Ναρκωτικά, σκηνικά βίας και απειλές εις βάρος μας»

Η πλατεία πέρα των ατόμων που συγκεντρώνονται για «διασκέδαση» επιπλέον έχει γίνει πεδίο δράσεως οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων με στοιχεία χουλιγκανισμού

Σοκαριστικό είναι το περιεχόμενο της μήνυσης που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου οι 42 κάτοικοι επί και πέριξ της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr.

Οι κάτοικοι αναφέρουν στη μήνυση τους κατά παντός υπευθύνου για έκθεση της υγείας τους σε θανάσιμο κίνδυνο, ότι η κατάσταση ξεπερνά τα όρια ενός ατελείωτου «πάρτι», όπως εσφαλμένα έχει διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις την βαριά παραβατική συμπεριφορά εις βάρος όχι μόνο της Δημοσίας Τάξεως αλλά και ειδικότερα εναντίον των κατοίκων.

Ενδεικτικά τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής:

  • Συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου (500 και περισσότερα άτομα) χωρίς καμία απολύτως φροντίδα ή ενδιαφέρον όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω πανδημίας. Πρακτικά εδώ και μήνες η πλατεία αποτελεί μια ενεργή εστία διασποράς του κορωνοϊού.
  • Γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση στα παγκάκια γύρω από την πλατεία.
  • Κάποιοι εξ ημών έχουμε ακούσει ή έχουμε διαπιστώσει την κατοχή και χρήση όπλων, μάλλον αεροβόλων αλλά και πολλοί εξ ημών έχουμε ακούσει πυροβολισμούς.
  • Η πλατεία πέρα των ατόμων που συγκεντρώνονται για «διασκέδαση» επιπλέον έχει γίνει πεδίο δράσεως οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων με στοιχεία χουλιγκανισμού.
  • Αναπαράγεται δυνατά μουσική, είτε με εγκατάσταση μεγάλων φορητών ηχείων από παρέες και DJs, είτε ακόμη και με ζωντανή μουσική σα να πρόκειται για συναυλιακό χώρο. Πλέον ιδίως τον τελευταίο μήνα γίνεται ακόμη και χρήση πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και κροτίδων εντός μιας γεμάτης πλατείας κόσμου.
  • Υπήρξαν εναντίον μας απειλές κατά της σωματικής μας ακεραιότητας και απειλές για διατάραξη της οικιακής μας ειρήνης, ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά βίας εις βάρος ακόμη και παιδιών.
  • Προκαλείται επικίνδυνη οδήγηση μέσω άτυπων αγώνων «κόντρες» από μηχανές αλλά και «παντιλίκια», δημιουργώντας αφόρητη ηχορρύπανση ακόμη και σε ώρες μετά τις 02.00 πμ.
  • Γίνεται χρήση των κοινόχρηστων χώρων και στενών ως «τουαλέτες» με αποτέλεσμα περιοχή να όζει ούρα και ακαθαρσίες. Επιπροσθέτως η πλατεία και οι πέριξ χώροι αυτής μετατρέπονται κάθε βράδυ σε σκουπιδότοπο.